„Am crezut că am lovit un câine”. Ce le-a spus părinţilor campioanei Adela Drăgan poliţistul care a spulberat-o pe fată pe trecerea de petoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Popuţa, antrenorul campioanei naţionale la lupte libere care a fost spulberată pe trecerea de pietoni de un fost poliţist, susţine că Adela Drăgan era o sportivă talentată, cu şanse să ajungă la Olimpiadă. Popuţa a fost şocat de atitudinea şoferului care a provocat accidentul, care le-a spus părinţilor în timp ce tânăra se lupta pentru viaţă în spital: „Am crezut că am lovit un câine”.

Sute de persoane, rude, colegi, localnici, au participat, sâmbătă, la Jucu, judeţul Cluj, la înmormântarea Adelei Drăgan, sportiva de 15 ani omorâtă pe trecerea de pietoni de un fost poliţist. Zeci de mesaje de condoleanţă au fost postate pe pagina de Facebook a tinerei. Campioană naţională la lupte libere, Adela Drăgan a fost spulberată în seara de 25 decembrie, pe o trecere de pietoni de pe Drumul European E 576, în comuna Jucu, de maşina condusă de un fost poliţist din Baia Mare. Conform surselor Adevărul este vorba despre Vasile Stelian Negrea, ofiţer în rezervă, fost şef al Serviciului Logistic din cadrul IPJ Maramureş. Martorii au declarat că acesta gonea cu 200 de kilometri la oră, în condiţiile în care se afla în localitate. „Nu ştiu de unde a apărut informaţia aceasta, pentru că se face o expertiză tehnică şi numai după aceea vom şti viteza cu care circula. Maşina era condusă de un bărbat de 57 de ani, din Baia Mare, care nu băuse alcool”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj, Daniel Graur. Adela a murit la Spitalul de Neurochirurgie pe data de 30 decembrie, în ciuda eforturilor medicilor de a o salva. Pe numele şoferului s-a deschis un dosar penal de ucidere din culpă.  

Sute de persoane au condus-o pe Adela Drăgan pe ultimul drum. FOTO: Alina Mercedes

„Ar fi avut şanse să ajungă la Olimpiadă”

Vasile Popuţa, antrenorul Adelei Drăgan, a vorbit pentru „Adevărul” despre performanţele sportivei: „Era campioană naţională, începând de anul trecut lua medalie la fiecare concurs la care participa. Era o fată deosebită, a progresat foarte repede, avea un talent deosebit, era o frumuseţe de fată. Când a început antrenamentele era cea mai mică din grupă, dar s-a dezvoltat frumos foarte repede şi a ajuns cea mai înaltă şi puternică; învăţa destul de bine, vroia să ajungă la Olimpiadă, modelul ei fiind Ana Maria Pavăl, medalitată cu bronz la Campionatele Europene de Lupte şi participantă la Olimpiada din 2008. Peste câţiva ani şi Adela ar fi avut şanse să ajungă la Olimpiadă, acum era prea tânără, avea doar 15 ani. Păcat că un moment de neatenţie a spulberat totul”.

image

Drăgan era legitimată la secţia de lupte libere a clubului C.S.S. Cluj-Napoca. Era una dintre speranţele României la această disciplină sportivă, obţinând două medalii de bronz la Campionatele Naţionale.

Şoferul: „Am crezut că am lovit un câine”

Antrenorul a fost şocat de atitudinea şoferului care a provocat accidentul: „Am asistat la discuţia acestuia cu părinţii Adelei, la spital, când ea încă trăia. <<Am crezut că am lovit un câine>>, le-a spus acesta. Cum să spui aşa ceva părinţilor când fetiţa lor se zbate între viaţă şi moarte pe un pat de spital. Le spunea că-i pare rău, dar nu se vedea asta după faţa. Nu s-a oferit nici măcar să-i ajute la înmormântare. Părea sigur pe el, părea sigur că are <<spate>>, asta am simţit eu din prima discuţie pe care a avut-o cu părinţIii”. Fostul poliţist a declarat nu şi-a dat seama că este în localitate şi nu a văzut trecerea de pietoni. „Avea viteză foarte mare, fata a fost proiectată la 40 de metri de trecerea de pietoni. Inclusiv talpa de la cizmă, care era nouă, s-a dezlipit. I-au găsit o bucată de ureche cu cercel la distanţă mare de corp. Eu nu am fost acolo, dar mi-au povestit verii ei, care erau acolo şi mama, care a ajuns imediat. Starea ei era foarte gravă, o asistentă mi-a spus că are şanse numai dacă Dumenzeu face o minune. Erau afectate grav organele  interne, doar apartatele o ţineau în viaţă”, povesteşte Antrenorul. Lui Popuţa i se pare suspect faptul că în prima fază, şoferul ar fi declarat că soţia a condus, iar apoi, văzând gravitatea faptei, s-a răzgândit. 

image

Zeci de mesaje de condoleanţe

Pe pagina de Facebok a Adelei au fost postate zeci de mesaje de condoleanţe. „Fetiţă frumoasă, ai plecat pentru totdeauna dintre noi! Sper că acolo sus să fii un înger care va avea grijă de noi ,TE IUBESC, INIMĂ !!! SĂ TE ODIHNEŞTI ÎN PACE !”, a scris Larisa. 

„Odihneşte-te în pace Adela, un înger minunat cu un suflet atât de mare care mereu era cu zâmbetul pe buze şi care a plecat dintre noi !!  O să ne lipseşti mult. Sper că de acolo, sus, o să ne veghezi. Te-am cunoscut la meci, atunci, şi ştiu că am ras şi ai fost cea mai bună luptatoare din câte am văzut, nu te voi uita!!!”, a postat Emma. Denisa, una dintre cele mai bune prietene, a scris: „Şi oricât m-aş minţi singură, stiu preabine ca îmi e mai bine daca ai fi fost aici langa mine... Întoarce-te. ÎMI E DOR DE TINE. Te-ai stins campioano... Dacă te-ai întoarce la noi, ne vei umple golul lăsat de tine când am aflat ca ai devenit o STEA... Îngerul tău păzitor s-a implinit sarcina, ACUM e rândul tău să faci la fel ca el, doar că tu vei face în felul tău... Nu vom uita niciodată ziua în care ne-ai părăsit... Acea zi este tiparită în mintea noastră pentru totdeauna... "Tu nu ai murit, doar ai plecat undeva departe şi pentru tot restul vieţii". 

Citeşte şi

Dramă în lumea sportului: O tânără campioană din România a murit la doar 15 ani. Un fost poliţist a spulberat-o pe trecerea de pietoni

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite