Alessandro Safina, mesaj special pentru români înaintea concertului de la Cluj. „În România mi-am întâlnit sufletul pereche şi mi s-a născut băieţelul”

Alessandro Safina, mesaj special pentru români înaintea concertului de la Cluj. „În România mi-am întâlnit sufletul pereche şi mi s-a născut băieţelul”

Celebrul tenor italian Alessandro Safina va susţine două concerte în România, la Cluj şi Bucureşti. Concertul de la Cluj va avea loc joi, 14 februarie, iar cel din Capitală este programat pe 17 februarie.

Alessandro Safina a susţinut o conferinţă de presă la Cluj, declarându-şi sentimentele pentru România. Cunoscutul tenor a dezvăluit că februarie este luna sa favorită şi că România este o ţară de care se simte ataşat, mai ales că soţia sa este româncă. Artistul a explicat şi de ce a ales să concerteze la Cluj tocmai de Valentine's Day.

„Februarie e luna mea preferată şi încerc să o petrec de fiecare dată acasă în România, aici unde mi-am întâlnit sufletul pereche şi unde mi s-a născut băieţelul.  Aici am cei mai grozavi colaboratori şi cel mai cald public, iar concertele de pe 14 şi 17 februarie înseamnă exact asta: iubirea şi cadoul meu de Ziua Îndrăgostiţilor şi, da, ştiu, de românescul Dragobete oferit tuturor melomanilor din ţară”, a punctat Safina.

Italianul a vorbit şi despre situaţia din ţara sa, care se confruntă în prezent cu o criză economică severă. Alessandro Safina spune că italienii au ajuns în situaţia în care nu mai au bani nici măcar să-şi plătească taxele.

„Italia are acum, ca multe ţări din vechea Europă, o situaţie economică dificilă. Poţi să pleci în căutarea unor oportunităţi, dar situaţia este dificilă pentru toată lumea. Sunt multe probleme în economie. Eu lucrez peste tot în lume, aşa că dacă locuiesc aici sau în Italia nu ar fi o mare diferenţă. Dar ce pot să spun este că anul acesta când m-am interesat de taxe, în Italia e dezastru. Dacă vei pleca în Italia o să te întorci, oamenii n-au bani să plătească taxele, ăsta este adevărul”, a spus artistul. 

Concertul de la Cluj este programat joi, 14 februarie, de la ora 20.00, la BTArena. Tenorul a mai concertat în România în 2008 şi 2016, iar de-a lungul anilor a susţinut o serie de concerte importante în lumea întreagă. De asemenea, a apărut în numeroase spectacole televizate în ţări precum Olanda, SUA, Brazilia, Taiwan, Franţa, Canada, Coreea sau Marea Britanie.

Alessandro Safina a colaborat de-a lungul anilor cu artişti de top precum Elton John, Jose Carreras, Rod Stewart, Carlos Santana, Miriam Stockley, Sarah Brightman şi Mario Frangoulis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: