Alegeri prezidenţiale 2014. Liderul politic al romilor din Ardeal: „Nu noi suntem cerşetorii, ci cei care vin să ne ceară voturile, pe vorbe, pe mangleală!“

Alegeri prezidenţiale 2014. Liderul politic al romilor din
Ardeal: „Nu noi suntem cerşetorii, ci cei care vin să ne
ceară voturile, pe vorbe, pe mangleală!“

Aurel Pascu FOTO: arhiva Adevărul

Alegeri prezidenţiale 2014. Romii sunt nemulţumiţi de programele electorale ale prezidenţiabililor deoarece ei nu sunt amintiţi, nici în treacăt, în acestea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alegeri prezidenţiale 2014. Mai multe organizaţii ale romilor - Fundaţia Roma, Asociaţia romilor din Ardeal, Asociaţia Gaborilor romii, Asociaţia interetnică a romilor, Gipsy media -  le reproşează, într-un comunicat, candidaţilor la alegerile prezidenţiale 2014 că au „uitat“ de romi şi că nu vin cu soluţii de rezolvare a problemelor cu care se confruntă comunităţile lor.

„Cred că de această data s-au schimbat rolurile. Nu mai sunt romii cerşetori, ci candidaţii sunt cei care vin să ne ceară voturile, doar pe vorbe, pe mangleală! Aşteptăm de la candidaţii prezidenţiabili să ne prezinte un program de incluziune socială solidă privind situaţia romilor, o strategie naţională la nivel de ministere pe toate domeniile legată de îmbunătăţirea situaţiei romilor din România. Dacă nu se prezintă o asfel de strategie, nu vedem o prezentare la vot a romilor deoarece nu suntem motivaţi de către candidaţii la funcţia de preşedinte al României!“, este de părere coordonatorul din Transilvania al Partidei Romilor, Aurel Pascu.

Mai puteţi citi:

De Ziua Internaţională a Romilor, la Cluj s-a lansat Romanian Gipsy Reality. Prima televiziune online a romilor

Şeful Partidei Romilor din Ardeal îi cere lui Victor Ponta înfiinţarea unui minister al romilor
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările