Klaus Iohannis şi dezbaterea televizată: „Domnul Ponta confundă universitatea cu căminul cultural. Îl invit la Facultatea de Drept, unde şi-a dat doctoratul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a afirmat, la Cluj, că doreşte să aibă loc o dezbatere televizată cu Victor Ponta pe o platformă publică, unde are acces toată lumea. Iohannis nu exclude nici ideea unei dezbateri online.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a afirmat că îşi doreşte o dezbatere televizată cu Victor Ponta şi că va avea grijă ca acestă întâlnire să aibă loc.

„Candidatul Victor Ponta şi echipa lui s-au aşezat şi au spus: «Noi conducem ţara, ce naiba, stăm noi după sasul acela? Nu se poate». Au stabilit ei că trebuie să fie patru dezbateri la televiziuni, la ora x şi y. Infatuare de prim-ministru... Nu aşa se face într-o democraţie, se negociază, nu e o harababură acolo, e o dezbatere în faţa naţiunii. Nu mi s-a părut just şi nu pot accepta o astfel de atitudine de infatuare din partea unui candidat. Am avut o invitaţie de la Universitatea de Vest din Timişoara, ar fi un loc excelent, un loc potrivit. Dar Ponta confundă universitatea cu căminul cultural la nivel domniei sale de doctorat... Dacă nu doreşte Universitatea de Vest din Timişoara, putem merge la UBB sau la Universitatea Bucureşti, la Facultatea de Drept, unde şi-a luat doctoratul. Sper să reuşim să facem o dezbatere publică, voi avea eu grijă să existe o astfel de dezbatere", a declarat Klaus Iohannis la Cluj.     

Potrivit acestuia, dezbaterea televizată să aibă loc undeva „unde absolut toate condiţiile sunt de aşa natură că nu poate să fie bănuit un candidat sau altul de vreun avantaj ilegitim“.

Candidatul ACL i-a transmis lui Victor Ponta să-şi trimită echipa de campanie ca să stabilească, cât de repede, cu membrii staff-ului său, „condiţiile de desfăşurare a unei dezbateri reale“. Iohannis a mai sublinita că dezbaterea televizată ar trebuie să se desfăşoare într-un loc neutru.

Mai puteţi citi:

Klaus Iohannis la Cluj: „Voi solicita să se renunţe la alineatul din Constituţie care stabileşte că preşedintele se bucură de imunitate“

Mesajul lui Iohannis către maghiari: „Cu toţii suntem cetăţeni români. Pentru toţi e nevoie de o Românie a respectului“

Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis acceptă condiţiile Monicăi Macovei. „Victor Ponta este un pericol pentru democraţia din România“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite