Analiză: după Sibiu, Iohannis a obţinut cel mai bun scor la Cluj. Ce şanse are să-i atragă pe votanţii Elenei Udrea, ai Monicăi Macovei şi ai lui Kelemen?

Analiză: după Sibiu, Iohannis a obţinut cel mai bun scor la Cluj. Ce şanse are să-i atragă pe votanţii Elenei Udrea, ai Monicăi Macovei şi ai lui Kelemen?

ACL Cluj susţine că Iohannis va creşte cu 14%, iar Ponta doar cu 4%. FOTO: Adevarul

Klaus Iohannis a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale la Cluj, înregistrând al doilea scor după cel de la Sibiu – cu 42,53% din voturi.  Conducătorii ACL Cluj susţin că în turul II, Iohannis are un bazin de creştere de 14% şi explică din cine va fi format acest electorat. De cealaltă parte, liderii PSD susţin că Ponta va câştiga.

Ştiri pe aceeaşi temă

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Turul I al alegerilor prezidenţiale a fost câştigat la Cluj de Klaus Iohannis cu 42,53% din voturi, urmat de Victor Ponta (23,79%) şi de Monica Macovei (7,74 %), conform rezultatelor finale anunţate, luni dimineaţa, de Biroul Electoral Judeţean Cluj. Victoria lui Iohannis a fost şi mai clară la voturile din municipiul Cluj-Napoca, unde acesta a obţinut 44,97%, în timp ce Ponta a fost votat de 18,15% din alegători. O supriză la nivelul municipiului a fost Monica Macovei, care a obţinut locul III cu 11, 87%. 
 
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cel mai bun scor după Sibiu
 
 „Rezultatul este foarte bun, în judeţul Cluj, Iohannis a obţinut cel mai bun scor după cel din Sibiu (69,87% din voturi-nr)”, a susţinut preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară. Daniel Buda, preşedintele PDL Cluj, a arătat: „E un vot care ne onorează, dar ne şi responsabilizează. Nu apreciem că am câştig bătălia naţională, urmează două săptămâni de război intens”. De cealaltă parte, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a susţinut: ” Nu suntem mulţumiţi de rezultatul pe Cluj. Vor urma analize, discuţii şi garantat vom avea un rezultat mult mai bun pe 16 noiembrie. În Transilvania s-a votat pro Iohannis, iar restul ţării a votat pro-Ponta”. El a precizat că la Cluj, 80.000 de persoane au votat cu Ponta, ceea ce e, procentual, mai puţin decât scorul de la europarlamentare al PSD-PC. 
 
„Conform exit-poll-urilor făcute de noi la nivel naţional, în care am întrebat oamenii cu cine vor vota în turul II, Iohannis a obţinut 52%, iar Ponta 48%. Bazinul de creştere al lui Ponta este de  sub 4 procente, pe când Iohannis poate creşte 14%. Sper ca electoratul de dreapta se va mobiliza şi va veni la vot masiv
Marius Nicoară, copreşedinte al ACL Cluj.
 
 
 
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ce se întâmplă în turul II
 
Preşedinta PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea a arătat: ”Rezultatul la nivel naţional arată trendul clar că în următorii 10 ani preşedintele României va fi dat de social-democraţi. Trebuie să ne mobilizăm mai bine şi să explicăm mai bine că în aceşti doi ani avem creştere economică, avems stabilitate”.  Colegii de la ACL au altă părere. „Conform exit-poll-urilor făcute de noi la nivel naţional, în care am întrebat oamenii cu cine vor vota în turul II, Iohannis a obţinut 52%, iar Ponta 48%. Bazinul de creştere al lui Ponta este de  sub 4 procente, pe când Iohannis poate creşte 14%. Sper ca electoratul de dreapta se va mobiliza şi va veni la vot masiv”, a susţinut liberalul  Marius Nicoară, copreşedinte al ACL Cluj.
„Nu am nicio emoţie ca Iohannis va câştiga pe 16 noiembrie, nici electoratul Elenei Udrea , nici cel al Monicăi Macovei n-au cum să voteze cu Victor Ponta, după cum nici 95% din electoratul lui Tăriceanu. Electoratul maghiar va vota de asemenea cu Iohannis”, a completat democrat-liberalul Daniel Buda, copreşedinte ACL
 
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Prezenţa bună la vot la Cluj
 
Mai mulţi clujenii au ieşit la vot duminică decât la alegerile din 2009 cu aproximativ 3 procente. Astfel, în 2014 – în judeţ s-au prezentat 55,38% din clujenii cu drept de vot, depăşind media naţională de 52,31%. În 2009, Clujul a înregistrat o prezenţă de 52,90%, sub media pe ţară – 53,52. 
 
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Rezultate finale pe judetul Cluj
 
Klaus Iohannis - 42,53%
Victor Ponta - 23,79%
Monica Macovei - 7,74%
Kelemen Hunor - 7,58%
Elena Udrea - 5,44%
Călin Popescu-Tăriceanu - 4,22%
Dan Diaconescu - 2,56%
Corneliu Vadim-Tudor - 1,86%
Gheorghe Funar - 1,38%
Zsolt Szilagyi - 1.14%
Teodor Meleşcanu - 1,07%
William Brânză - 0,33%
Constantin Rotaru - 0,22%
Mirel Amariţei - 0,08%
Pe Cluj-Napoca:
Klaus Iohannis - 44,97%
Victor Ponta - 18,15%
Monica Macovei - 11,87%
 
Citeşte şi
 
 
 
 
 
 

FOTO ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. De ce au votat oamenii din cea mai mare comună din ţară: „Să nu ne mai fure ţara“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările