Alegeri prezidenţiale 2014. Ştampilă dispărută în turul I de la o secţie, adusă de o bătrână care a venit din nou la vot

Alegeri prezidenţiale 2014. Ştampilă dispărută în turul I de la o secţie, adusă de o bătrână care a venit din nou la vot

Ştampila dispărută în turul I a fost recuperată. FOTO: Adevărul.

O ştampilă cu menţiunea "Votat”, care a dispărut la primul tur al alegerilor prezidenţiale de la secţia de votare nr. 2 din Cluj-Napoca, a fost adusă, duminică, de o bătrână de 84 de ani, care a venit să voteze şi care o luase "din greşeală”, acesteia fiindu-i întocmit dosar penal pentru furt.

Preşedintele secţiei de votare nr. 2, Elena Rusu, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că persoana care a adus ştampila înapoi a dat o declaraţie în faţa poliţiştilor. "Ştampila cu menţiunea «Votat», care dispăruse din secţia de votare nr. 2 în primul tur, a fost adusă înapoi, duminică, de o femeie în vârstă de 84 de ani care a declarat că a luat-o din greşeală şi a pus-o în buzunar. Femeia a dat declaraţie în faţa poliţiştilor. Ştampila respectivă a fost sigilată şi va fi predată la BEJ Cluj după ce se încheie procesul de vot. Noi am primit, acum, pentru turul al doilea cinci ştampile, după ce la primul tur am rămas cu patru în urma dispariţiei acelei ştampile”, a spus Rusu.
 
Dosar penal pentru furt 
 
Femeia respectivă s-a ales cu dosar penal pentru furt, instanţa urmând să stabilească dacă ştampila a fost luată cu intenţie sau nu.
ACL a sesizat, în 2 noiembrie, la primul tur de scrutin, Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, despre faptul că în secţia de votare nr. 2 din Cluj-Napoca a dispărut o ştampilă cu menţiunea "Votat”. Potrivit unui comunicat transmis atunci de ACL Cluj, BEJ trebuia să găsească ştampila lipsă, pentru ca aceasta să nu fie folosită la ştampilarea unor buletine de vot. Preşedintele secţiei de votare nr. 2, Elena Rusu, declara în 2 noiembrie că ştampila a dispărut în intervalul orar 12.30 – 12.55.
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările