ADMITERE LICEU 2013 Profesoara de la Bălcescu care predă ca-n SUA : "la oră trebuie să fii actor şi magician"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Sitaru a predat matematică în SUA. FOTO: Florina Pop
Corina Sitaru a predat matematică în SUA. FOTO: Florina Pop

Corina Sitaru de la Liceul „Nicolae Bălcescu“ din Cluj-Napoca predă matematică de peste 30 de ani şi a învăţat, cu fiecare generaţie de elevi, că trebuie să ţină înnoiască constant metodele didactice.

Fire ambiţioasă, comunicativă şi cu simţul umorului, Corina Sitaru de la Liceul „Nicolae Bălcescu“ mărturiseşte că din clasa a V-a a ştia că se va face profesoară. În familia sa, ea este a patra generaţie de dascăli de matematică. A absolvit facultatea în 1979 şi este bucuroasă că a ajuns să predea matematică la şcoala la care a învăţat. Spune că predă cu aceeaşi plăcere ca în prima zi şi crede cu tărie că dacă nu iubeşti copii şi nu ştii să te apropii de ei nu ai ce căuta în învăţământ indiferent cât eşti de bine pregătit şi oricât de mult ţi-ai dori.

Îşi îndrăgeşte elevii, despre care spune că au ajutat-o să găsească metode potrivite de predare, deşi ştie prea bine cât de urât se uită aceştia când le dă teme interminabile. Susţine că, în cele peste trei decenii, nu a predat nicio lecţie la fel şi crede fără niciun dubiu că profesoara de matematică nu are mintea îngustă. Dimpotrivă. „Mereu am avut ambiţia să demonstrez că profesoara de matematică nu are capul pătrat şi mintea rigidă“, spune Corina Sitaru. Ce regretă? că nu are mai mulţi elevi pe care să-i înveţe matematică.

A predat matematică în SUA 
 

A predat matematică în SUA şi a învăţat, cu fiecare generaţie, că trebuie să-şi actualizeze permanent metodele de predare. Corina Sitaru spune că la oră trebuie să fii şi actor şi magician pentru că elevul nu e cu nimic vinovat de problemele de acasă ale dascălului. E convinsă că are matematica în sânge şi că a ajuns atât de departe datorită profesorilor foarte buni din liceu şi facultate, dorinţei de autodepăşire şi concurenţei. Îi place enorm să predea, asta pentru că a avut şi are performanţe cu elevii săi, pentru că este în permanenţă concurenţă cu soţul său, dascăl de matematică la rândul său, dar şi pentru că îşi duce elevii în excursii ca să îi înveţe anumite lecţii de matematică. „Ca să-i învăţ teoria lui Thales din Milet, i-am dus în Milet. Ca să înveţe numerele şi cum să facă calcule cu numere foarte mari, i-am dus la Muzeul de Ştiinţe din Viena“, mai afirmă profesoara.

Concurenţa face diferenţa

Ea se ceartă câteodată cu soţul când vine vorba de anumite idei şi probleme de matematică, dar, întotdeauna, la final, găsesc o soluţie, nu doar matematică. „Concurenţa face diferenţa. Cred că sunt un om norocos. La şcoală fac împreună cu soţul întreceri. Elevii din clasele lui contra elevilor din clasele mele. În urmă cu patru ani, ne-am împlinit visul şi împreună am înfiinţat o şcoală privată de matematică adresată copiilor din clasele III-VI fiindcă aceşti elevi sunt la vârstele la care se cristalizează gândirea matematică“, e de părere profesoara.

Citeşte şi 

FOTO Topul celor mai bune licee din judeţul Cluj

Profesoara de la Bălcescu care predă ca-n SUA : "la oră trebuie să fii actor şi magician"

Rezultate Evaluare Naţională 2013 Topul şcolilor din Cluj cu cele mai bune rezultate la Capacitate

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Motivele pentru care elevii clujeni au obţinut note mai bune

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Cluj 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite