Adjunctul ambasadorului SUA la Bucureşti vine la o dezbatere despre lumea de azi şi cea de acum 100 de ani

Adjunctul ambasadorului SUA la Bucureşti vine la o dezbatere despre lumea de azi şi cea de acum 100 de ani

UBB  FOTO Adevărul

Adjunctul ambasadorului SUA la Bucureşti, Abigail Rupp, şi-a anunţat prezenţa la o dezbatere organizată de Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Tema discuţiei este „100 de ani de la «Discursul în 14 puncte» al preşedintelui Woodrow Wilson. Ordinea europeană: atunci şi acum”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Facultatea de Studii Europene a UBb Cluj găzduieşte joi, 11 ianuarie 2018, de la ora 11.00, dezbaterea cu tema „100 de ani de la «Discursul în 14 puncte» al preşedintelui Woodrow Wilson. Ordinea europeană: atunci şi acum”.

Au fost invitaţi la întâlnire Abigail Rupp, adjunct al ambasadorului SUA la Bucureşti, academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB, conferenţiarii Sergiu Mişcoiu şi Liviu Ţârău. Aceştia, susţin organizatorii evenimentului, vor analiza din perspectivă diplomatică, istorică şi de relaţii internaţionale actuale semnificaţia discursului prezidenţial susţinut în faţa Congresului SUA, în data 8 ianuarie 1918.

Dezbaterea este organizată de Grupul de Reflecţie şi Analiză Internaţională CITADEL, think-tank de analiză în domeniul politicii internaţionale şi va avea loc în sala Jean Monnet a Facultăţii de Studii Europene, situat pe strada Emmanuel de Martonne, la numărul 1.

Întâlnirea va fi moderată de conf. dr. Valentin Naumescu, fondatorul şi coordonatorul Grupului de Reflecţie şi Analiză Internaţională CITADEL.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a participat la o altă dezbatere organziată de Grupul citadel, în decembrie 2017, la Cluj. Atunci, acesta declara că „păstrarea independenţei sistemului judiciar din România este o asigurare pentru aliaţii NATO cu privire la rezistenţa, puterea şi încrederea pe care o pot avea în România”.

Mai puteţi citi:

Un fost vicecancelar al Germaniei va vorbi la Cluj despre Uniunea Europeană, politici şi provocări

 

citeste totul despre: