Adi Despot, la Electric Castle: „Pandemia a fost îngrozitoare. Trebuie găsite soluţii, nu restricţii”

Adi Despot, la Electric Castle: „Pandemia a fost îngrozitoare. Trebuie găsite soluţii, nu restricţii”

Adi Despot a vorbit la EC_Talks despre pandemie. FOTO: EC

Solistul trupei Viţa de Vie, Adi Despot, a vorbit în cadrul conferinţelor EC_Talks by Electric Castle, despre timpul petrecut în pandemie, viaţa de familie între concerte şi planurile muzicale de viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pandemia a fost îngrozitoare, depersonalizantă. Mi-a luat toate puterile” a mărturisit artistul când a fost abordat subiectul care a schimbat radical lumea în ultimul an şi jumătate. 

Artistul priveşte cu optimism reînceperea evenimentelor şi chiar a deschis vara trecută, la Cluj, seria concertelor de după lockdown.
 

Despot: „Trebuie să găsim soluţii, nu restricţii”

Legat de reîntoarcerea la normalitate, Despot a mărturisit că nu crede că ne vom întoarce în acel punct. „Nu cred că o să ne mai întoarcem, trebuie să găsim soluţii, nu restricţii”, afirmă el. 
 
Întrebat dacă şi-ar mai dori o întrerupere a activitaţii similară cu pandemia, el a recunoscut că nu mai vrea să ia o asemenea pauză. „Doar câteva zile pentru a fi acasă alături de copii mei. Nu cred în încărcatul bateriilor”. 
 
Pentru viitor, solistul trupei Viţa de Vie îşi propune să facă alături de formaţie „muzică tare de tot” şi vrea să exploreze şi alte stiluri muzicale faţă de cele pe care le-a abordat până acum. 
 
„Muzica e un mare mall de jucării. Ar fi o stupizenie să intru în primul magazin şi să mă joc cu răţuştele”, a explicat Adi Despot multitudinea de genuri pe care membrii trupei le-au folosit în creaţia lor, de la jazz până la muzica simfonică. 
 
În plus, el a vorbit şi despre tinerii artişti care au nevoie de susţinere ca să se dezvolte. Despot a explicat că urmăreşte trupele noi şi deşi la Electric Castle nu se caută în mod expres noi talente, la festival se întâmplă acest lucru: se descoperă şi se promovează muzicieni talentaţi.
 

Prinţesa Urbană şi Petronela Rotar, despre educaţia sexuală

 
O altă discuţie de ieri de la EC_Talks a fost între scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscută publicului larg şi drept Prinţesa Urbană, şi scriitoarea şi psihoterapeutul Petronela Rotar. Ele au vorbit despre educaţia sexuală.
 
„Nimeni nu e pregătit cu adevărat să vorbească despre educaţie sexuală”, a afirmat Petronela Rotar. Ea arată că din punctul ei de vedere este mare nevoie de educaţie sexuala în şcoli, dar şi în cadrul familiei, pentru a putea normaliza conceptul. 
 
În completare, scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc spune că observă un mic progres din partea părinţilor la acest capitol, dar crede mai este mult până când toată stigma din jurul subiectului va dispărea.
 
Dezbaterile din cadrul EC_Special by Electric Castle continuă şi astăzi la EC Garden, pe Cetăţuie. Invitaţii zilei de sâmbătă sunt Valeria Stoica, artistă, Anamaria Goie, organizator Beta, Ordinul Arhitecţilor din România, Daniel Butucel - Sustainable buildings entrepreneur, Anca Majaru, Asociaţia ARCHÉ şi Cristina Apostol de la Herculane project.
 
Astăzi şi mâine sunt programate peste 70 de concerte cu trupe şi artişti precum Dubioza Kolektiv, CTC, Nane, Şuie Paparude, Irina Rimes, Basska, Symphonic Jazz: Elena Mîndru şi Orchestra Operei Române din Cluj-Napoca, Via Dacă, KUMM + Muse Quartet.
 
Detalii despre concertele, expoziţiile şi dezbaterile care au loc în următoarele zile la Cluj la EC_Special sunt disponibile pe www.electriccastle.ro şi în aplicaţia Electric Castle.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările