Adevărul despre petrecerea care i-a adus sfârşitul celebrului bucătar Adi Pop. Anunţul care clarifică parţial lucrurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Pop a murit în condiţii încă neelucidate pe deplin. FOTO Facebook
Adrian Pop a murit în condiţii încă neelucidate pe deplin. FOTO Facebook

Cunoscutul chef Adrian Pop, imaginea Selgros în România,  a murit în cursul serii de marţi, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca. Acesta a ajuns la spital în stare gravă după ce a participat la o petrecere la care au luat parte şi poliţişti.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj au transmis un comunicat în care oferă câteva clarificări cu privire la ancheta de după moartea lui Adrian Pop. Anchetatorii admit că printre petrecăreţi s-au aflat şi doi poliţişti. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj îi scuză însă pe aceştia precizând că: „Aceste persoane se aflau în afara orelor de program, nu exercitau activităţi specifice funcţiei şi nu purtau însemnele specifice autorităţii publice.”

Totodată, se menţionează că dosarul penal a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj la iniţiativa reprezentaţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

„În cauza ce are ca obiect circumstanţele în care numitul POP ADRIAN VASILE a suferit leziuni traumatice în noaptea de 07 martie a.c., ora 3:00, în prezent se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, privind posibila implicare a unor agenţi de poliţie, dosarul penal a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj la iniţiativa reprezentaţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Cercetările sunt efectuate de către poliţişti specializaţi în cauze de violenţă sub coordonarea directă a procurorilor de la acest parchet”, informează reprezentanţii Poliţiei Cluj.

Până la acest moment, în cadrul anchetei au fost audiate peste 10 persoane în calitate de martori, iar activităţile de audiere continuă şi în prezent. Familia victimei a desemnat un expert medico-legal care a participat la autopsie.

„Au fost efectuate testări ale comportamentului simulat şi au fost constatate, ridicate şi conservate urme de la locul faptei şi de pe hainele şi corpul unor persoane. Totodată, au fost efectuate constatări medico-legale asupra corpului victimei şi o autopsie la care a participat alături de procuror şi lucrătorii de poliţie, un expert medico-legal desemnat de familia victimei Pop Adrian Vasile”, se mai precizează în comunicat.

Poliţiştii petrecăreţi pe timp de pandemie

Nu în ultimul rând, s-a subliniat faptul că poliţiştii petrecăreţi se aflau în afara orelor de program şi nu exercitau activităţi specifice funcţiei şi nu purtau însemnele specifice autorităţii publice. Nu însă şi sancţiunile împotriva acestora, dat fiind faptul că în această perioadă, pe durata stării de alertă, sunt oricum interzise petrecerile. 

„De asemenea, au fost identificate şi ridicate toate înregistrările video de la faţa locului. Imaginile sunt analizate în prezent şi urmează să fie valorificate în cadrul anchetei penale.

Având în vedere nevoia asigurării opiniei publice de obiectivitatea totală a organelor de anchetă, la iniţiativa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au decis ca toate audierile persoanelor implicate în eveniment să fie realizate de procurori.

Tot pentru corecta informare a opiniei publice, aducem la cunoştinţă faptul că din cercetări a rezultat că evenimentul de data de 06-07 martie a.c. a fost o întâlnire cu caracter privat la care au participat două persoane care sunt angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Aceste persoane se aflau în afara orelor de program, nu exercitau activităţi specifice funcţiei şi nu purtau însemnele specifice autorităţii publice.”

Ce s-a întâmplat

Adrian Pop a ajuns la Urgenţe în 7 martie, în jurul orei 3 dimineaţa, după ce a participat la o petrecere într-un local din comuna clujeană Apahida. „În apropierea unui local public situat pe strada Libertăţii, în localitatea Apahida, a fost găsită o persoană în stare de inconştienţă. Echipajul deplasat la faţa locului a identificat un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a fost preluat de echipajul medical şi transportat la o unitate de specialitate”, a precizat anterior Poliţia Cluj, într-un alt comunicat.

Medicii legişti susţin că leziunile s-ar fi putut produce prin cădere.  

„În urma primelor verificări efectuate de poliţişti şi a informaţiilor preliminare, există date potrivit cărora bărbatul de 51 de ani ar fi participat la un eveniment privat derulat în interiorul respectivului local public, unde ar fi consumat băuturi alcoolice, la un moment dat fiind observat de participanţi părăsind încăperea. În urma constatării medico-legale efectuată de către medicii legişti din cadrul Institutul de Medicină Legală Cluj, a rezultat faptul că leziunile traumatice cranio-cerebrale s-au putut produce prin cădere de la acelaşi nivel, acestea punând în primejdie viaţa victimei”, se arată în comunicatul Poliţiei. 

De cealaltă parte, familia suspectează că ar fi putut să fie un act de agresiune. 

Vă mai recomandăm şi:

Păţania unui american care a decis să se mute la Cluj pentru a fi alături de iubită. „Şi-a vândut şi casa ca să ajungă aici”

A murit bucătarul care a ajuns în comă după o petrecere cu poliţişti. Chef Florin Dumitrescu a sărit în ajutorul său

Chef Florin Dumitrescu sare în ajutorul unui coleg, ajuns în comă la spital după o petrecere cu poliţişti: „Ancheta nu va fi muşamalizată”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite