Acuzaţii la adresa şefului Cancelariei premierului: „Declaraţiile lui de avere sunt nişte mizerii care merită atenţia ANI”. Răspunsul lui Sergiu Hossu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Hossu (al doilea din dreapta, ţinând o hârtie în mână), alături de deputatul Emanuel Ungureanu (al doilea din stânga) şi alţi colegi din USR PLUS. FOTO: Actual de Cluj
Sergiu Hossu (al doilea din dreapta, ţinând o hârtie în mână), alături de deputatul Emanuel Ungureanu (al doilea din stânga) şi alţi colegi din USR PLUS. FOTO: Actual de Cluj

Activistul Valeriu Nicolae susţine că declaraţiile de avere ale şefului Cancelariei primului ministru, Sergiu Hossu, ridică multe semne de întrebare şi aminteşte că acesta s-a aflat la conducerea unor firme care au făcut afaceri cu statul. Nicolae mai spune şi că „Declaraţiile lui de avere sunt nişte mizerii care merită atenţia ANI”

Numit în luna martie în funcţia de şef al cancelariei premierului Florin Cîţu, Sergiu Hossu face parte din echipa USR PLUS, spune Nicolae. Activistul spune că „Declaraţiile lui de avere ale lui Hossu sunt nişte mizerii care merită atenţia ANI” şi că una dintre firmele conduse de acesta ar fi făcut afaceri cu o primărie PSD.

„Am zis să verificăm, mai ales că este şi el, ca şi Dacian, din Zalău. Este şi cel mai important om de la PLUS/din echipa #UniţiReuşim în guvern -şeful cancelariei lui Cîţu”,  a scris Nicolae pe Facebook.

Sergiu Hossu a fost preşedintele PLUS Cluj şi a fost numit şef al Cancelariei premierului Florin Cîţu.

Imediat după ce a terminat facultatea de Geologie s-a angajat, desigur, Director de Vânzări, ca orice absolvent de facultate cu zero experienţă, că doar aşa e norocul la directorate la politicienii noştri cei minunaţi. În CV pare că ar fi fost director la Tesla, nu la o afacere de trei şi apoi şapte angajaţi şi un profit lunar de sub 30 de EUR pe angajat.

În 2006 trece Director de Logistică la o firmă cu 173 de oameni care se duce în pământ, firma tragând o ţeapă finală de -7.455.702 EUR (dap, 7 milioane jumate), ceea ce îl face perfect pentru a deveni Manager-ul general la Rosal, firma preacinstitului Prigoană cea abonată la banul public.

A fost anchetat de DNA pentru nişte carduri de combustibil care s-au găsit la locuinţa primarului Sorin Apostu, o valoare de om care a iubit Rosal-ul şi spăgile şi a primit împreună cu nevasta sapte ani şi jumătate de puşcărie pentru mită şi corupţie (nevasta trei ani).

Din 2015 a trecut de la meşter în gunoi la director executiv la o firmă de soft pentru o perioadă scurtă, dar rodnică în contracte cu statul, şi apoi director la imobiliare pentru o perioadă şi mai scurtă de 5 luni.

Evident, genial, omul decide să meargă pe mâna lui şi devine partener la o firmă de distribuţie care, în perioada în care el este acolo, reuşeşte un rulaj de ZERO lei şi un profit pe minus de aproape 8.000 de EUR. Revine la o firmă de IT cu multe contracte cu primăria Cluj şi apoi manager la altă firmă, şi ea foarte norocoasă la contracte cu statul, căci aşa e scenariul. Evident, fiind valoare şi împins de PLUS, a ajuns şeful cancelariei primului ministru Cîţu, căci zdrobitoarea majoritate a experienţei profesionale este din afaceri cu gunoi.

Declaraţiile lui de avere sunt nişte mizerii care merită atenţia ANI. Deşi în 2019 era ditamai şeful comercial la o firmă plină de contracte cu primării, domnul Hossu, conform declaraţiei de avere, a făcut voluntariat şi a trăit din inspiraţia muncii.

În declaraţia pe 2021 trece şmechereste greşit firma aia plină de contracte cu statul la care a lucrat în 2020, în aşa fel încât să fie de negăsit, plus vreo 20 de lucruri noi care nu apar în declaraţia de avere depusă cu numai câteva luni înainte (şase sau maxim şapte). În 2020 a avut şi un contract fără licitaţie cu primăria sectorului 4 (aia PSD) cum se cuvine unui şef de la PLUS că doar banii nu fac politică.

Profesionist – director de firmă care a dat o ţeapă de aproape 7 milioane jumate de EUR, firme pline de contracte cu statul unde a fost tot director şi mare şef cu experienţă ioc. Cinstit – anchetat de DNA, şef la ROSAL, declaraţii de avere cu mari semne de întrebare, relaţii directe cu oameni de afaceri foarte dubioşi Bun – nimic. Of, of, of nu ne mai facem inimă rea”, a scris Nicolae.

Reacţia lui Sergiu Hossu

Replica lui Sergiu Hossu nu s-a lăsat aşteptată. El a răspuns la scurt timp după postarea lui Valeriu Nicolae şi spune că toate acuzaţiile lansate de acesta sunt nişte neadevăruri menite să inducă în eroare opinia publică.

„Am văzut ce a scris domnul Valeriu Nicolae despre mine şi cred că e potrivit să îi răspund, deşi în niciun caz nu aş vrea, prin asta, să validez în vreun fel seria de neadevăruri pe care le-a înşirat în postarea sa.

Aşadar, domnule Valeriu Nicolae, nu am cum să nu vă răspund, pentru că ar înseamnă să vă fiu complice la inducerea în eroare a opiniei publice. Prin urmare, punctual la aserţiunile false despre persoana subsemnatului:

La sfârşitul facultăţii, aşa cum aţi scris, m-am angajat într-o firmă pe poziţia de director de vânzări. Angajarea s-a făcut în urma unui interviu. Referitor la firma la care am lucrat ca director de logistică, vă stau la dispoziţie oricând pe un debate despre procesul de aprovizionare, asigurarea materiei prime pentru producţie şi mentenanţa liniilor tehnologice.

Nu am cunoştinţă despre “teapa de 7 milioane de euro”, dar dacă dumneavoastră aveţi cunoştinţă, presupun că ar trebui să deţineţi o dovadă în acest sens, pe care ca orice cetăţean care respectă legea aţi prezentat-o şi instituţiilor competente. Vă asigur pe această cale că voi solicita organelor competente să-mi comunice dacă fac obiectul vreunei anchete. Angajatul firmei Rosal am devenit tot în urma unui interviu şi am lucrat acolo timp de aproximativ opt ani.

Referitor la ancheta DNA desfăşurată cu privire la domnul Apostu, singura calitate pe care am avut-o în acel proces a fost cea de martor. Menţionez că niciunul dintre colegii mei din Rosal nu a fost trimis în judecată. Nu cunosc ca legea penală să încrimineze calitatea de martor şi, totodată, nu pot să nu mă întreb cum ar fi dacă fiecare martor din ţara asta ar apărea prin presă sau în cine ştie ce postări pe reţelele de socializare.

Nu credeţi că ar fi binevenită o documentare temeinică înainte de a arunca cu noroi în oameni pe care nici măcar nu îi cunoaştem? Despre activitatea mea în firma de soft, a fost una de aproape doi ani, urmat de cea în firma de distribuţie. Nu cunosc ca mobilitatea pe piaţă muncii să fie un factor condamnabil, decât, probabil, pentru o persoană care neavând disponibilitate la diversificare pe scara evoluţiei profesionale se limitează la invenţii deplorabile în scopul atragerii audienţei.

Referitor la contractul cu Primăria Sector 4. Acel contract a fost semnat cu respectarea legislaţiei privind achiziţiile publice, valoare fiind între 550-700 de euro lunar. Despre declaraţia mea de avere, este publică şi îmi asum orice am trecut în ea. Eu îmi rezerv dreptul de a reacţiona în consecinţă, inclusiv legal, pentru această delaţiune”, a răspuns Hossu.

Vă mai recomandăm şi:

Ce avere are noul şef al Cancelariei premierului. Sergiu Hossu (PLUS) a declarat zero lei câştigaţi în anul fiscal 2019

Cine este Sergiu Horia Hossu, numit şef al Cancelariei premierului

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite