Acuzaţie gravă la adresa unor medici făcută de un cunoscut judecător. „Unii nu intră în sala de operaţie fără să consume canabis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Unsplash
FOTO Unsplash

Cristi Dănileţ, unul dintre cei mai cunoscuţi judecători români, susţine că există doctori care consumă droguri chiar şi înainte de a intra în sala de operaţie. Judecătorul a refuzat să dea nume, dar a spus că e vorba inclusiv despre medici cunoscuţi din Cluj.

Invitat la emisiunea Servus Cluj, Dănileţ a surprins cu o declaraţie despre medici şi IT-işti din Cluj consumatori de substanţe interzise. El a evitat însă să dea vreun nume, limitându-se la a da exemplul unui medic din zona Dej-Gherla, care a ajuns să aibă probleme serioase de memorie din această cauză.

„Sunt intelectuali, mulţi IT-şti care consumă cannabis şi sunt doctori care nu intră în sala de operaţie fără să nu consume cannabis. N-aş vrea să dau nume, sunt din judeţul Cluj. Ştiu de la colegi de ai lor care s-au plâns. Eu trebuie să-mi fac datoria, să îi avertizez pe toţi. Există o legislaţie, dar oamenii poate că nu o cunosc. Sunt unii care invocă «Ştii, domnule, dar legea asta nu e în regulă. Că voi, magistraţii, aplicaţi legea fără să gândiţi, că uite sunt alte state precum SUA sau ştiu eu, Olanda sau Portugalia unde s-a legalizat consumul de substanţe». Eu le răspund simplu: «mergeţi acolo şi consumaţi! Cât timp sunteţi pe teritoriul nostru trebuie să respectaţi legislaţia din România»”, a spus Dănileţ. 

cristi danilet

Cristi Dănileţ spune că va lua măsuri împotriva oricui deţine droguri, însă cei care le consumă pot să scape

El i-a atenţionat pe consumatori că se supun unor riscuri şi că legislaţia din România incriminează deţinerea drogurilor. În schimb, legea nu prevede nicio pedeapsă pentru cei care consumă cannabis, ci doar pentru cei care le deţin. 

„Indiferent că eşti doctor, profesor sau IT-ist sau boschetar, dacă pot să folosesc denumirea asta, fără o anumită conotaţie, este interzis să deţii asupra ta droguri. A, că ai consumat sau ţi s-a făcut rău, ai ajuns la spital, iar medicii când ţi-au făcut analize au constatat că tu eşti consumator, noi nu intervenim. Deci nu consumul este incriminat în legislaţia din România, ci deţinerea în vederea consumului propriu. Dar dacă este vânzare, dăruire, transport sau depozitare deja intri la trafic, iar pedepsele sunt duble. Deci grijă mare în ce anturaje ne învârtim”, a mai afirmat Dănileţ.

FOTO Credit: https://cbdoracle.com/learn/

Vă mai recomandăm şi:

 

Tribunalul Cluj a sesizat CCR cu privire la indemnizaţiile foştilor parlamentari. Miză uriaşă pentru aleşii românilor

 

Probleme uriaşe pe şantierul primei autostrăzi finanţate prin PNRR. „Soluţiile nu dau rezultate” VIDEO 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite