Zeci de lampioane înălţate pe cerul Clujului: „Mulţumim, Muntenegru!“

Zeci de lampioane înălţate pe cerul Clujului: „Mulţumim,
Muntenegru!“

Lampioane pe cerul Clujului FOTO: Florina Pop

Aproape 20 de persoane s-au adunat miercuri seara, în centrul Clujului, lângă monumentul Memorandiştilor, ca să ţină un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului din Muntenegru şi să lanseze lampioane. Prin gestul lor au spus „mulţumesc“ şi muntenegrenilor pentru modul exemplar în care s-au mobilizat şi au avut grijă de românii răniţi în autocarul morţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circa 20  de tineri s-au adunat miercuri seara, 26 iunie, pe Bulevardul Eroilor din centrul Clujului, lângă Monumentul Memorandiştilor, ca să lanseze lampioane. Prin gestul lor au dorit să fie alături de familiile celor care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident şi să spună un „mulţumesc“ fără vorbe pentru muntenegrenii care s-au mobilizat admirabil.

Lampioanele au fost lansate seara, la ora 22.00, după ce s-a ţinut un moment de reculegere.

Astfel de acţiuni  au avut loc în mai multe oraşe din ţară.

Duminică seara, un autocar cu 47 de români, aflaţi în excursie, s-a prăbuşit într-o râpă în Muntenegru. Accidentul a avut loc la aproximativ 30 de kilometri de Podgorica, capitala statului.
La ieşirea dintr-un tunel, autocarul a ieşit de pe carosabil, a rupt parapetul de fier şi a plonjat în râpă. Din cei 47 de români, 19 şi-au pierdut viaţa, iar numărul lor putea fi şi mai mare dacă muntenegrenii nu s-ar fi mobilizat exemplar imediat după producerea accidentului.

Dintre cei care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident s-a aflat şi clujeanca Aurora Morar care, potrivit declaraţiilor fratelui ei, ar fi salvat-o pe fiica sa, Maria Loredana Morar. Acesta a supravieţuit şi este rănită la mână şi la spate.

Mai puteţi citi:

Femeia din Cluj care a murit în tragicul accident din Muntenegru era om de afaceri

Patru profesori de la o şcoală din Piteşti

INFOGRAFIE Accidentul din Muntenegru: filmul tragediei din defileul groazei

Despăgubiri de milioane pentru victime

Patronii firmei de transport, audiaţi

Accidentul din Muntenegru: ce soartă i-a urcat în autocarul morţii


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările