A treia zi fără apă potabilă pentru peste 40.000 de locuitori din Dej şi satele învecinate. Ce spun cei de la Compania de Apă Someş

A treia zi fără apă potabilă pentru peste 40.000 de locuitori din Dej şi satele învecinate. Ce spun cei de la Compania de Apă Someş

Apă de la robinet  FOTO Adevărul

Vineri, 8 decembrie, este a treia zi când locuitorii oraşului Dej şi a zonelor învecinate nu au apă potabilă. S-a ajuns în această situaţia în urma unor probleme apărute la un branşament la conducta principală de apă a oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mii de oameni din oraşul Dej şi împrejurimi nu au apă potabilă pentru a treia zi consecutiv. Cauza: branşarea la conducta principală de apă din zonă a sătenilor din comuna Mintiu Gherlii s-a terminat prost. Tot de trei zile, firma angajată de Compania de Apă Someş să facă branşamentul încearcă să rezolve situaţia.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someş, Lucian Croitoru, spune că azi, în vremea prânzului, era aşteptată o piesă specială. „Azi, pe la prânz era comandată o piesă specială. Era pe drum“, a declarat Croitoru.

Potrivit acestuia, totul a pornit de la o încercare de a cupla o reţea nouă realizată în Mintiu Gherlii la conducta principală de apă din zonă.

„Lucrarea trebuia să fie executată fără ca nimeni să rămână fără apă. Lucrarea este pe baza proiectului Primăriei Mintiu Gherlii. Pentru aceasta, noi, Compania de Apă, am contractat un constructor. Prin licitaţie publică a ieşit firma Boccardo. Ea s-a apucat de lucru. Din păcate au apărut nişte dificultăţi imprevizibile chiar pentru un constructor experimentat şi de miercuri în continuu cedează legăturile datorită condiţiilor de teren“, susţine purtătorul de cuvânt.

Acesta spune că se încearcă mai multe variante, dar şi că solul îi pune în dificultate pe muncitori, fiind foarte afânat şi umed.

Apă din Cluj pentru copii

Primarului din Dej, Costan Morar, i s-a primis că în seara asta Dejul va avea apă. „Nu mai am încredere. Şi ieri a fost la fel, şi alaltăieri la fel s-a întâmplat“, adaugă el.

Edilul spune că şi azi administraţia locală a asigurat apa pentru toate unităţile de învăţământ. În plus faţă de miercuri şi joi, azi a dus apă în toate cartierele Dejului. Pentru copii şi elevi s-a cumpărat apă potabilă din Cluj. „Nu am vrut să cumpăr de la magazinele noastre în cantitate mare pentru că rămâneau cetăţenii fără apă“, afirmă primarul.

Potrivit acestuia, la intervenţia care a lăsat Dejul fără apă potabilă, trebuia să facă un bazin betonat, un cămin betonat, şi sezonul rece nu ar fi timpul adecvat pentru astfel de intervenţii.

„Trebuiau să intervină profesionist, să nu deranjeze alimentarea cu apă a oraşului“, mai zice Costan Morar.

El susţine că dejenii sunt foarte revoltaţi de situaţie şi cer ca responsabilii să fie pedepsiţi. „Nu e corect! Cineva să răspundă“, consideră primarul Dejului.

Mai puteţi citi:

Peste 40.000 de locuitori din Dej şi satele învecinate, fără apă potabilă de aproape două zile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările