VIDEO Circa 2.000 de clujeni au realizat o coregrafie prin care s-a reprezentat steagul Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oameni strânşi în Piaţa Unirii din Cluj în seara zilei de 26 februarie FOTO Nicu Cherciu.
Oameni strânşi în Piaţa Unirii din Cluj în seara zilei de 26 februarie FOTO Nicu Cherciu.

Clujenii s-au adunat pentru a patra duminică la rând în Piaţa Unirii. După exemplul manifestanţilor din Bucureşti, care au realizat o coregrafie spectaculoasă cu drapelul României, la Cluj a fost realizat steagul UE.

UPDATE 21.30 După ce manifestanţii au ajuns din nou în Piaţa Unirii, aceştia au început să plece spre case. 

protest cluj

Protestatarii au ajuns pe Bulevardul 21  Decembrie, ocupând două benzi de circulaţie. FOTO: Remus Florescu

UPDATE 20.50 Circa 3.000 de oameni mărşăluiesc pe traseul Bulevardul Eroilor, Bulevardul 21 Decembrie, Piaţa Unirii, Bulevardul Memorandumului PIaţa Unirii

UPDATE 20.20 Oamenii au pornit în marş pe Bulevardul Eroilor scandând: „Demisia”, „Jos guvernul”, ”Jos, Tariceanu, Dragnea şi Videanu”, „PSD, ciuma roşie”

proteste cluj steagul europei. foto nicu cherciu
proteste cluj steagul europei. foto nicu cherciu

Steagul  UE realizat de protestatari la Cluj. FOTO: Nicu Cherciu

LIVE VIDEO

UPDATE 20.10 Aproximativ 2.500 de oameni s-au strâns în centrul oraşului şi cer demisia Guvernului. Oamenii au realizat steagul Uniunii Europene în timp ce scandau „Justiţie, nu corupţie”.  

UPDATE 19.45 Protestatarii trasează linii pentru steluţele steagului UE şi se organizează pentru evenimentul de la 21.00. Circa 1.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

image

FOTO Mircea Barbu/Adevărul 

UPDATE 19.15 Puţin după ora anunţată pentru începutul protestului, în Piaţa Unirii din Cluj aproximativ 30-40 de persoane protestează. Oamenii au adus foi albastre şi se pregătesc să se alature evenimentului de la Bucureşti de la ora 21.00.

Protest Cluj FOTO Mircea Barbu

FOTO Mircea Barbu/Adevărul 

Pe pagina de Facebook a evenimentului se arată: „Duminica ne revedem in formatie mare pentru a patra duminica la rand. O sa facem si noi steagul UE . Strada a ,,înregistrat o victorie de etapa in plan intern, si o victorie uriasa in plan extern". Am invatat insa din experientele anterioare ca rezultatul fiecarei lupte castigate trebuie pazit altfel il putem pierde. De aceea, stam cu ochii pe ei!

De ce se mai protestează

Pe pagina de Facebook se explică de ce continuă protestele: 

„In momentul acesta asistam la o lupta a nervilor intre societatea civila si guvern. Am castigat doar prima runda nu toata lupta. Ei nu cedeaza, dar nici noi nu o vom face. Deoarece am decis ca vrem sa traim intr-un stat de drept. 

+ (DONE) Cerem Parlamentului respingerea in plen a ordonantei 13 si aprobarea prin lege a ordonantei 14 

+ Cerem demisia tuturor artizanilor ordonantei 13: Dragnea, Tariceanu si guvernul Grindeanu; 

+ Cerem coalitiei de guvernare garantii solide si un angajament ferm ca nu vor mai incerca sa promoveze proiecte legislative care contin prevederi similare cu ordonanta 13;” 

Reacţia coaliţiei de guvernare

Pe pagina evenimentului se enumeră reacţia coaliţiei PSD-ALDE la manifestaţiile de la Cluj: 

0) Clujul pierde 138 milioane de euro pentru Centura Metropolitana;Teleorman primeste de 13 ori mai multi bani pentru infrastructura:


1) Au fost chemati la politie cei care au facut proiectie laser


2) Au fost luati in vizor si chemati la politie cei care au filmat si fotografiat protestele


3) Celor care lucreaza la stat li s-a interzis de catre superiori superiori sa iasa la proteste;


4) Protectia copilului a inceput sa se ia de parintii care s-au fotografiat cu copiii la proteste..de parca nu ar fi destui copii sarmani care fac frigul si daca nu fura sau cersesc ajung sa moara de foame.


5) Si-au activat postacii incercand sa denatureze mesajul protestelor


6) Au generat artificial proteste paralele ca sa imparta focusul media.. unii dintre bietii oameni de la acele proteste au fost adusi si nici nu stiu exact pentru ce protesteaza


7) Nu mai vorbim de sursele media clientelare


8) Joi senatul a votat o initiativa care vizeaza eliminarea gratuitatii transportului pe CFR pentru studenti, aceasta masura fiind luata probabil in contextul in care au fost multi studenti la protestele din Bucuresti in zilele de Duminica 

Au continuat sa lucreze in parlament si senat pentru diminuarea luptei anti-coruptie.. propunand mai departe modificari la legi si amendamente ca sa ii avantajeze pe corupti.. iar saga ordonantelor inca nu s-a incheiat. OUG 14 a fost atacata in instanta de o persoana cu multiple condamnari, iar in conditiile in care OUG 14 are un articol neconstitutional tot ce trebuie sa faca ei este sa traga de timp spunand ca vor face modificarile necesare.”

Citeşte şi

Ziua #22 de proteste la Cluj: „Azi sărbătorim în Piaţa Unirii”

Ziua #16 de proteste la Cluj. „Nu ne dorim nerespectarea votului din decembrie“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite