A fost prins suporterul Universităţii Cluj care era să ucidă un jandarm, lovindu-l cu un scaun în cap. Ce acuzaţii i se aduc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Poliţiei Cluj au anunţat că a fost identificat şi reţinut un bărbat de 27 de ani din Floreşti (judeţul Cluj), care este bănuit că l-ar fi lovit pe jandarm.

Tânărul a fost reţinut marţi, 11 iunie, în urmă cu puţin timp de poliţişti şi a fost condus la sediul unităţii de parchet pentru continuarea cercetărilor. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

„La data de 10 iunie a.c., în urma verificărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, a fost identificat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Floreşti, judeţul Cluj, bănuit de comiterea infracţiunii de ultraj asupra unui jandarm aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Cluj.

Jandarmul se afla în unitatea care a intervenit în momentul în care mai mulţi suporteri au intrat pe teren. A rezultat un adevărat război între forţele de ordine şi ultraşii recalcitranţi, care au fost cu greu evacuaţi, nu înainte de a arunca în jandarmi cu scaune şi cu tot felul de obiecte.  

.

Conform probatoriului administrat, la data de 9 iunie, suporterul, în timp ce se afla în tribuna stadionului unde se disputa meciul de fotbal dintre echipele FC Universitatea Cluj-Napoca şi FC Hermannstadt, ar fi rănit un jandarm după ce ar fi aruncat cu un scaun înspre forţele de ordine.

Persoana vătămată a suferit leziuni în zona capului, lovitura primită determinând prăbuşirea acestuia la pământ, în stare de inconştienţă. 

Imediat după incident, poliţiştii au întreprins activităţi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi au întocmit documente de constatare. Iniţial, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a fost înregistrat un dosar penal privind comiterea infracţiunii de ultraj; ulterior cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, cercetările continuând pentru comiterea infracţiunii de ultraj sub forma tentativei la infracţiunea de omor.

„La data de 10 iunie a.c., s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de tânărul identificat şi a fost emis un mandat de aducere. În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu luptători de acţiuni speciale, beneficiind de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale, l-au depistat pe tânăr pe raza localităţii Floreşti şi l-au condus la sediul unităţii de parchet pentru continuarea cercetărilor. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, au mai informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Citeşte şi

Situaţia medicală a jandarmului rănit după ce a fost lovit cu un scaun în cap de ultraşii Universităţii Cluj. Ce decizie au luat medicii care l-au examinat azi

Violenţe la U Cluj - FC Hermannstadt între forţele de ordine şi suporteri. Jandarm lovit cu scaunul în cap VIDEO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite