A apărut colecţia de primăvară la produse contrafăcute: poliţiştii au confiscat ochelari de soare, haine şi alcool „de firmă” în valoare de 80.000 de euro

A apărut colecţia de primăvară la produse contrafăcute: poliţiştii au confiscat ochelari de soare, haine şi alcool „de firmă” în valoare de 80.000 de euro

Au fost găsite mai multe perechi de ochhelari contrafăcuţi. FOTO: IPJ Cluj

Cosmetice, textile, băuturi alcoolice false în valoare de 80.000 de euro au fost descoperite în locuinţele a cinci clujeni în urma percheziţiilor efectuate de poliţişti. Unul dintre aceştia au fost reţinuţi.

Poliţiştii din cadrul Serviciului  de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat, ieri, patru percheziţii domiciliare pe raza municipiului Cluj-Napoca şi în Floreşti, pentru documentarea activităţii infracţionale a cinci persoane. În perioada 2018 - 2019, cei în cauză ar fi comercializat diferite tipuri de produse contrafăcute pe raza judeţului Cluj.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi indisponibilizate bunuri în valoare de peste 80.000 de euro (produse cosmetice, textile, băuturi alcoolice), precum şi 770 de euro şi peste 32.000 de lei.
 

Reţinut 24 de ore

 
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi contrabandă, faptă prevăzută de art. 270, alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
Totodată, în urma probatoriului administrat, faţă de o persoană s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore. 
Cercetările sunt continuate de către poliţişti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: