Ţeparii care au înşelat sute de clujeni cu cabanele care nu există au fost prinşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografiile din anunţuri erau ale unor cabane din Austria.
Fotografiile din anunţuri erau ale unor cabane din Austria.

Trei persoane au fost arestate pentru că au încasat avansuri de până la 100.000 de lei pentru închirierea unor cabane care nu existau.

În cursul lunii decembrie 2020, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigaţii Criminale au demarat din oficiu ample activităţi investigative, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, falsuri privind identitatea şi uz de fals, se arată într-un comunicat. 

În fapt, cu ajutorul unor anunţuri online, bănuiţii induceau în eroare persoanele prin oferirea spre închiriere a unor cabane presupuse a fi situate în diverse zone turistice ale ţării (comuna Gilău, judeţul Cluj, comuna Horea, judeţul Alba, comuna Părăieni, judeţul Hunedoara, comuna Breaza, judeţul Prahova) solicitând sume de bani cuprinse între 2.000 şi 3.000 de lei, cu titlu de avans, fără ca serviciile respective să fie onorate.

Prejudiciu de peste 100.000 de lei 

Din informaţiile rezultate până în prezent, prejudiciul stabilit este de aproximativ 41.000 de lei, însă în cauză există indicii că valoarea acestuia ar putea fi de peste 100.000 de lei.

Pentru documentarea întregii activiăţi infracţionale, cercetările au fost extinse,  fiind puse în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară în mai multe locaţii din ţară, respectiv în municipiul Bucureşti, în judeţul Argeş şi Vâlcea, fiind ridicate bunuri susceptibile de a face obiectul activităţii infracţionale.

Trei persoane arestate preventiv

Trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor au fost reţinute pentru 24 de ore, iar ulterior arestate preventiv.

Au fost identificate 29 de persoane vătămate, însă până în prezent nu a fost stabilit cu exactivitate numărul acestora.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Structurilor subordinate – Brigăzile de Operaţiuni Speciale Bucureşti, Piteşti şi Cluj.

În cauză cercetările se desfăşoară sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Persoanele care au fost victimele infracţiunilor cercetate în cadrul dosarului penal (persoane care au fost păgubite în perioada septembrie-decembrie 2020, sub pretextul închirierii unor cabane la munte în perioada Revelionului, în judeţele Cluj, Alba, Hunedoara şi Prahova) şi care nu au sesizat până în prezent organele de poliţie, sunt rugate să se adreseze Poliţiei municipiului Cluj-Napoca!, spun poliţiştii. 

Suspecţii încasau avansurile pentru închirierea cabanelor. Aceştia puneau în anunţuri poze cu cabane din Austria. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite