Ţările cu cel mai mic nivel de stres. Unde să te muţi dacă vrei o viaţă cu mai puţine griji

Ţările cu cel mai mic nivel de stres. Unde să te muţi dacă vrei o viaţă cu mai puţine griji

Peisajele de basm completează lista cu atuurile Islandei FOTO: pixabay.com

Ţările nordice conduc într-un top al ţărilor cu nivel scăzut de stres. Practic, cetăţenii acestora trăiesc într-un cu totul alt ritm faţă de oamenii care s-au născut în ţări mai sărace şi în care stilul de viaţă este diferit.

Islanda este pe primul loc într-un top al ţărilor cu cel mai scăzut nivel de stres. Asta şi pentru că nivelul de trai este ridicat, infracţionalitatea scăzută, iar ritmul vieţii este cu totul altul decât în marile metropole din alte ţări. Cu o rată a alfabetizării de aproape 100%, islandezii sunt consideraţi unii dintre cei mai educaţi oameni, iar rata sărăciei este aproape de zero. În astfel de condiţii, nu este de mirare că insula din nordul continentului conduce în topul întocmit de vzv.com.
 
Pe locul secund se află o altă ţară din nordul continentului, Danemarca. Reţeta danezilor este asemănătoare. Un nivel de trai ridicat care permite oricui să trăiască fără griji din punct de vedere financiar. Plus, un sistem de educaţie bine pus la punct. Şi un sistem de sănătate de invidiat, dar şi o protecţie socială eficientă. Danezii mai au un argument de partea lor: lipsa corupţiei. Acesta este un cuvânt care le este străin danezilor, în condiţiile în care, spre deosebire de alte ţări, urmaşii vikingilor au câştigat de mult lupta cu corupţia şi au stârpit-o.
 
Noua Zeelandă vine pe treapta a treia a podiumului şi are toate motivele să o facă. Într-o ţară însorită, cu peisaje de basm, nivelul de trai este unul foarte ridicat. Acest nivel de trai ridicat este o caracteristică de altfel comună ţărilor aflate pe primele locuri în clasament, ceea ce nu reprezintă o surpriză. În ce priveşte Noua Zeelandă, un alt argument este dat de sistemul de protecţie socială şi de educaţie. 
 
Revenind în Europa, Austria ocupă locul patru în topul ţărilor cu nivel scăzut de stres. O ţară ca o grădină, cu peisaje de vis, dar şi o economie bine pusă la punct, alături de o rată a criminalităţii şi a infracţionalităţii în general foarte reduse, fac din Austria un loc unde mulţi şi-ar dori să trăiască.
 
Şi tot o ţară europeană, Elveţia, este pe poziţia a cincea a topului şi deloc surprinzător. Argumentele Austriei sunt valabile şi pentru Elveţia, cele două ţări având destul de multe lucruri în comun. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: