Ţara unde crabii au poduri şi pasaje subterane spre ocean

Ţara unde crabii au poduri şi pasaje subterane spre ocean

Imagine postată de Parks Australia pe contul de Facebook

Pe o insulă din sudul Indoneziei, dar care nu ţine de acest stat, are loc în fiecare an o migraţie mai aparte: milioane de crabi roşii ies din pădure şi se îndreaptă spre Oceanul Indian.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Crabi şi şosele aglomerate. Nu e cea mai fericită combinaţie“, aşa începe un reportaj video din Insula Crăciunului, ce ţine de statul australian, unde an de an milioane de crabi migrează din păduri spre mare ca să se înmulţească.

Drumul lor spre mare traversează şosele intens circulate. Ca să-i ajute să ajungă în siguranţă la Oceanul Indian, rangerii Parcului Naţional din Insula Crăciunului au construit pasaje subterane şi poduri peste drumurile aglomerate pentru aceste mici creaturi. 31 de pasaje şi 5 poduri, mai precis, potrivit Youtube United News International.

Responsabilul de partea de Marketing a asociaţiei ce se ocupă de turism în această insulă din Australia a declarat pentru United News International: „Podul a devenit o atracţie pentru turişti. Sydney se poate mândri cu Podul Harbour, iar San Francisco cu Golden Gate, dar podul nostru, Podul Crabilor, e cel ce atrage turişti de pe întreg globul“.

Potrivit site-ului Asociaţiei de Turism ce promovează Insula Crăciunului, crabul roşu este una dintre cele 14 specii de crabi ce vieţuiesc pe insulă. Se crede că populaţia de crabi roşii este de circa 40-50 de milioane de exemplare. Această specie migrează din pădurile tropicale spre Oceanul Indian în noiembrie-decembrie. 

Crab roşu ajung la mare  FOTO: Facebook Parks Australia

Din experienţa de anii trecuţi, cei de la parcul naţional estimează ca perioade de migrare a crabilor începutul lunilor noiembrie şi decembrie 2018, respectiv zilele de 2 şi 3 ianuarie 2019.

The Telegraph o cita, în urmă cu trei ani, pe Kirsty Faulkner, fotograful crabilor roşii pentru site-ul mai sus amintit: „Mă bucur de aceeastă după-amiază cu sute de crabi foarte ocupaţi! E vremea migraţiei şi crabii noştrii roşii au pornit în drumul lor spre mare, traversând insula. Fiţi alături de mine în următoarele săptămâni când voi urmări călătoria crabilor spre mare“.

credit video: Facebook Parks Australia/via Wondrous World Images

Mai puteţi citi:

Cele mai înspăimântătoare poduri din lume: cum arată cel mai lung pod realizat din rămăşiţele unui fost palat regal

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: