Şocul poliţiştiştilor maghiari care au oprit o camionetă condusă de o româncă. Şoferiţa riscă 15 ani de închisoare

Şocul poliţiştiştilor maghiari care au oprit o camionetă condusă de o româncă. Şoferiţa riscă 15 ani de închisoare

Camioneta oprită de poliţiştii maghiari transporta nu mai puţin de 33 de migranţi. FOTO Poliţia Maghiară

Poliţiştii maghiari au oprit la un control de rutină o camionetă înmatriculată în România şi condusă de o femeie de 41 de ani. Surpriza lor a fost totală când au ridicat prelata camionetei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incindentul a avut loc în dimineaţa zilei de 14 mai, pe autostrada M6 din zona Dunaszentgyörgy, Ungaria, a informat Poliţia din Ungaria. 

În camionetă, la vedere, era o şoferiţă româncă de 41 de ani, alături de un conaţional în vârstă de 37 de ani. Surpriza a fost însă totală atunci când unul dintre poliţiştii maghiari a vrut să arunce o privire să vadă ce transportă cei doi şi a ridicat prelata camionetei. 

Ceea ce a văzut l-a şocat efectiv. Acolo se aflau înghesuiţi într-un spaţiu extrem de mic, în condiţii inumane, 33 de oameni, care s-au dovedit a fi migranţi. La interogatoriul ce a urmat, toţi s-au declarat kurzi, însă niciunul nu a putut oferi o dovadă credibilă a identităţii sau a legalităţii şederii lor în Ungaria.

Potrivit sursei citate, migranţii ilegali au fost escortaţi înapoi la frontieră, iar Secţia Penală a Sediului Judeţean de Poliţie Tolna a iniţiat urmărirea penală a celor doi români, acuzaţi de trafic de persoane. 

Acum, cei doi riscă să petreacă până la 15 ani după gratii. Conform legislaţiei din ţara vecină, traficul de fiinţe umane se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard, dar se poate ajunge până la 15 ani într-un caz calificat.

Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările