Şedinţele de Consiliu Local de la Cluj, traduse în timp real în limbajul semnelor

Şedinţele de Consiliu Local de la Cluj, traduse în timp real în limbajul semnelor

Începând de luni, 15 aprilie, toate şedinţele Consiliului Local Cluj sunt transmise în limbajul mimico-gestual, în timp real, pe youtube.

Reprezentanţii municipalităţii spun că decizia a fost luată pentru a sprijini persoanele cu dizabilităţi auditive care îşi doresc să fie la curent cu noutăţile şi dezbaterile Consiliului Local. Prima şedinţă transmisă astfel avut loc luni, 15 aprilie. 

Limbajul mimico-gestual ,cunoscut la nivel european ca limbajul semnelor, este în realitate o limbă de sine stătătoare, care are o structură proprie, un lexic, reguli gramaticale şi alte componente caracteristice oricărui limbaj. Potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 25.000 de români, dintre care 2.000 elevi,  utilizează limbajul semnelor.

„Doamna  asistent universitar Ioana Tufar, interpret autorizat al limbajului semnelor pentru persoane cu dizabilităţi auditive va realiza interpretarea în timp real. Pe această cale îi mulţumim pentru deschiderea şi ajutorul pe care ni-l oferă în realizarea acestei iniţiative”, au transmis reprezentanţii municipalităţii clujene.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: