Şapte români, judecaţi pentru tentativă de omor în Germania după ce au snopit în bătaie mai mulţi oameni nevinovaţi

Şapte români, judecaţi pentru tentativă de omor în Germania după ce au snopit în bătaie mai mulţi oameni nevinovaţi

Cei 7 bătăuşi au apărut în faţa judecătorilor într-o primă înfăţişare. FOTO: Augsburger Allgemein

În urmă cu un an, pe 18 februarie 2018, şapte muncitori români din Augsburg au bătut cu bestialitate trei oameni, care au avut nevoie de spitalizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicaţia germană Augsburger Allgemein notează că cei şapte români sunt din Năsăud (judeţul Bistriţa Năsăud) şi că ar fi pornit un scandal monstru, dimineaţa la ora 6.30, după ce au fost daţi afară dintr-un bar. Beţi, românii au atacat oamenii care le-au ieşit în cale. Prima victimă a fost un bărbat de 27 de ani, care a fost pur şi simplu călcat în picioare. Un alt bărbat, care a încercat să aplaneze conflictul, a fost şi el bătut crunt, la fel cum avea să se întâmple şi cu o femeie, care nu a fost cruţată de bătăuşi.
 
Augsburger Allgemein mai scrie că toţi cei 7 români lucrau în construcţii pe un şantier la Trockenbauer, pentru salarii cuprinse între 1.300 şi 2.000 de euro lunar, de trei ori mai mult decât ar câştiga în România. Toţi cei şapte români locuiau împreună într-un bloc din Warhaber. Jurnaliştii germani mai scriu că după ce românii au fost arestaţi, rudele lor din ţară nu au ştiut un timp absolut nimic despre ei şi i-au căutat în Germania până când au reuşit să afle ce s-a întâmplat.
 
Între timp, victimele românilor şi-au revenit fizic, însă, aşa cum spune avocatul Christian Schnetzer, suferă încă traume psihice în urma violenţelor la care au fost supuşi. Procesul bătăuşilor a început luni, 7 ianuarie, aceştia fiind acuzaţi de tentativă de omor.
citeste totul despre: