Şapte paşi pe urma stelelor Michelin din Cluj-Napoca. Obiective turistice de vizitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, unul dintre obiectivele propuse spre vizitare de cluj.travel FOTO: Adevărul
Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, unul dintre obiectivele propuse spre vizitare de cluj.travel FOTO: Adevărul

Plecând de la ideea că unele obiective turistice din oraş cotate cu două stele în prestigiosul Ghid Verde Michelin, revista online de călătorii din Cluj cluj.travel propune un traseu pe urma stelelor Michelin din oraşul situat în inima Ardealului.

Sibiul este singurul oraş din România cotat cu trei stele de Ghidul Verde Michelin. Prestigioasa publicaţie cotează Clujul cu o singură stea, echivalentă semantic cu termenul „interesant”. Spre comparaţie, trei stele înseamnă „de vizitat neapărat” iar două stele, „merită o abatere din drum”, relatează cluj.travel.

Unele obiective turistice din Cluj sunt cotate peste media oraşului, respectiv cu două stele, iar alte câteva cu câte o stea, în timp ce majoritatea sunt doar trecute în revistă, fără nicio steluţă alăturată.

Traseul propus de cluj.travel:

Pasul 1 – Începeţi cu Biserica Franciscană* din Piaţa Muzeului
Acest lăcaş îi va încânta pe amatorii de artă barocă. Statuile Sfintei Fecioare şi ale sfinţilor Ieremia şi Anton sunt opera lui Johannes Nachtigall, care este şi autorul magnificului amvon.

Pasul 2 – Urmaţi străzile Deleu şi Matei Corvin, trecând pe lângă casa natală a acestuia din urmă, până daţi în Piaţa Unirii. Treceţi strada şi faceţi dreapta până la Muzeul Etnografic al Transilvaniei**
Punctul de atracţie al vizitei îl reprezintă fără îndoială colecţia de costume prezentate cu ajutorul manechinelor. Trebuie văzută neapărat!.

Pasul 3 – Întoarceţi-vă în Piaţa Unirii şi vizitaţi Biserica Sfântul Mihail**
Simbol şi inimă a oraşului, această frumoasă catedrală  în care a fost botezat Matei Corvin a fost ridicată între mijlocul secolului al XIV-lea şi 1487.

Pasul 4 – Rămâneţi în Piaţa Unirii şi vizitaţi Palatul Banffy* cu Muzeul Naţional de Artă**
Un arhitect german stabilit la Sibiu, Johannes Eberhard Blaumann, a ridicat acest frumos palat baroc, reşedinţa privată a contelui György Bánffy. Palatul adăposteşte o importantă colecţie de artă care grupează vechiul muzeu transilvănean, şi operele adunate de un amator luminat, Virgil Cioflec.

Pentru a vedea care sunt ceilalţi trei paşi şi ce istorie se ascunde în spatele obiectivelor prezentate, puteti citi AICI.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite