Învăţătoarea din Cluj care a jignit un elev făcându-l ”tâmpit” şi ”jumătate de creier” a fost suspendată de conducerea Liceului de Muzică

Învăţătoarea din Cluj care a jignit un elev făcându-l ”tâmpit” şi ”jumătate de creier” a fost suspendată de conducerea Liceului de Muzică

Scandal la Liceul de  Muzică FOTO: bzc.ro

Învăţătoarea din Cluj care-şi umilea elevii a fost suspendată de către Consiliul de Administraţie al Liceului de Muzică "Sigismund Toduţă". Monica Chiorean, dascăliţa care şi-a jignit unul dintre şcolari făcându-l "tâmpit", "nebun" şi "jumătate de creier", a fost condamnată, pe 23 octombrie, la 5 luni de închisoare cu amânarea pedepsei, pentru purtare abuzivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Monica Chiorean, învăţătoarea din Cluj care îşi jignea elevii, a fost suspendată din activitate de către Consiliul de Administraţie al Colegiului de Muzică ”Sigismund Toduţă”. 

Ca urmare a Consiliului de Administraţie al Colegiului de Muzică Sigismund Toduţă, Cluj-Napoca, din data de 28.10.2015, s-a hotărât, în unanimitate, suspendarea din activitatea didactică a doamnei Chiorean Monica, profesor pentru învăţământ primar”, se precizează într-un comunicat trimis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Contactat telefonic, inspectorul general, Valentin Cuibus, a declarat că măsura suspendării din activitate va fi pusă în aplicare de luni, 2 noiembrie, şi că aceasta s-ar putea schimba după ce şcoala primeşte motivarea instanţei de judecată. Desfacerea contractului de muncă este o variantă. 

Pe 23 octombrie, învăţătoarea a fost condamnată la 5 luni de închisoare cu amânarea pedepsei, cu o perioadă de încercare de doi ani, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Ea trebuie să facă 60 de zile de muncă în folosul comunităţii pentru Primăria Cluj-Napoca sau a unei asociaţii caritabile, muncă pentru care nu va fi plătită.

În aprilie, ISJ a început o anchetă la Liceul de Muzică după ce învăţătoarea a fost înregistrată în timp ce jignea un copil de clasa I, pe care l-a făcut "tâmpit", "nebun" şi "jumătate de creier". Jignirile au fost înregistrate pe un reportofon pus de tatăl unei eleve în ghiozdanul acesteia.

Ce conţine înregistrarea:

"Mă, tu eşti nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero, mă, băiatule? Mă, tu eşti normal la cap? Tu eşti întreg la cap, unde dracu ai văzut tu cu zero? (…) Tu nu îţi poţi reveni la nivelul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare, du-te în grădiniţă. Pleacă în pregătitoare. Incapabil să se concentreze. Mă, băiatule, tu eşti întreg? Unde îţi stă capul, vino dracului la catedră, să te păzesc ca pe un copil mic. Soarele cui l-a făcut de copil. Jumătate de creier. Vino aici cu scaunul să stai la masă, să fii supravegheat ca bebeluşii. Bebeluş", spunea învăţătoarea. Aceasta i-a pus pe ceilalţi elevi să îi strige în cor colegului lor: "Trezeşte-te!".
"Încă aşa ceva nu mi-a fost dat să văd în viaţa mea. Mă mir că nu dormi pe masă, tu te culci noaptea? Văd că sforăi în continuare fără sunet. Să mor io dacă înţeleg ce vrei să spui, după ce Dumnezeu mai vii la şcoală, ca să ai de unde să mergi acasă? (…) Mă, tu eşti tâmpit de tot?".

Citeşte şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările