Închisoare pe viaţă pentru criminalii care au îngrozit Italia. Au ucis o româncă în faţa fiicei ei, pentru câţiva euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Biţă (28 de ani) a fost găsită fără suflare în casa ei din Cerda, regiunea Palermo, lângă fetiţa ei de 11 luni. Suspecţii au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă la trei ani după ce au comis oribila faptă.

Curtea din Apel din Palermo i-a condamnat, zilele trecute, pe Andrei Paul Todiraşcu şi pe Florin Buzilă, în vârstă de 21 şi 20 de ani, la închisoare pe viaţă. Cei doi sunt acuzaţi că au sugrumat-o pe Alina Biţă (28 de ani) în casa ei din localitatea Cerda, regiunea Palermo, la 9 octombrie 2017, relatează presa italiană

Românii nu au avut nicio problemă să comită abominabila crimă, deşi în cameră se afla şi fiica de 11 luni a femeii. Cei doi au vrut să o jefuiască, dar au sfârşit prin a o ucide. Au reuşit să sustragă câteva sute de euro. 

Andrei Todiraşcu şi Florin Buzilă erau veri cu soţul femeii, care era plecat la muncă, la câmp, în acea dimineaţă. Cei doi au mărturisit că crima s-a acuzat reciproc, unul dintre cei doi ar fi imobilizat-o în timp ce celălalt a sugrumat-o.

Soţul victimei interogat timp de 18 ore

Carabinierii au fost alertaţi de o vecin îngrijorată de plânsetele fetiţei care nu încetau. Alina a fost găsită decedată în aceeaşi cameră cu fiica ei de 11 luni. 

Iniţial, s-a crezut că a suferit un atac cerebral, tânăra fiind cunoscută ca având un anevrism cerebral. Totuşi, medicii au observat la autopsie că femeia avea urme de strangulare pe gât şi din acel moment s-a mers pe varianta unei crime, mai ales că între timp s-a descoperit că din casă lipsesc câteva sute de euro. Primul suspect al carabinierilor a fost soţul femeii, ultimul care a văzut-o în viaţă. El fost audiat timp de 18 ore, dar nu a fost reţinut.

Cei doi criminali au fost suspectaţi de familia victimei. La două săptămâni după moartea Alinei, fratele acestuia, Iulian Biţă, a scris pe pagina de Facebook a lui Paul Todiraşcu: „Cine vede cadavrele acestor criminali să se ferească să nu păţească ce a păţit sora mea”, scria Gazeta Românească.

Prinşi după trei luni de căutări 

Comentariul a fost făcut la o fotografie în care apar cei doi ucigaşi. Unul dintre ei, Florin Buzilă, chiar îi răspunde fratelui: „O să se descopere până la urmă şi o să vedeţi”, sugerând astfel că nu ei ar fi criminalii. Fratele victimei i-a răspuns şi l-a întrebat de ce a fugit, dacă nu el este vinovat.

Cei doi criminali au continuat să posteze pe paginile lor de Facebook, unul părând pasionat de selfie-uri, iar celălalt de filmuleţe haioase cu copii. Paul Todiraşcu şi-a postat o fotografie chiar în ziua în care a ucis-o pe Alina Elena Biţă, iar la două zile şi-a pus un semn de doliu. După trei luni de căutări şi cercetări, cei doi criminali au fost prinşi la Palermo.

Au recunoscut fapta

Tribunalul din Termini, regiunea Palermo, a decis în octombrie 2019, pedeapsa de închisoare pe viaţă pentru cei doi suspecţi. Cei doi veri au fost reţinuţi de carabinieri la aproximativ trei luni de la moartea victimei, la finalul unei lungi investigaţii care le-au permis să găsească probe care indicau fără dubii vinovăţia suspecţilor. Cei doi ar fi acţionat în urma unei tentative nereuşite de furt. Surprinşi de Alina Biţă, aceştia au strangulat-o şi apoi au sustras din casă câteva sute de euro. 

Decizia a fost pronunţată la finalul unei proceduri scurte, având în vedere că Andrei Paul Todiraşcu şi Florin Buzilă şi-au recunoscut fapta, dând vina unul pe altul pentru omor.

Curtea de Apel Palermo a confirmat, zilele trecute, pedeapsa de închisoare pe viaţă. 

Vă mai recomandăm


Cel mai violent interlop clujean, eliberat după un deceniu. Şi-a făcut canal YouTube: se filmează spunând rugăciuni

Pedeapsă record pentru bestiile care au nenorocit zeci de tinere. „Uneia i-au tăiat mâna cu sabia, apoi au bătut-o cu ea până a leşinat”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite