Încă un scandal între români şi unguri la un eveniment sportiv din Cluj. „Am încercat cu disperare să le explicăm că sunt copii şi femei însărcinate cu noi“

Încă
un scandal între români şi unguri la un eveniment sportiv din
Cluj. „Am încercat cu disperare să le explicăm că sunt copii şi
femei însărcinate cu noi“

Captură video din timpul scandalului  FOTO: ziardecluj.ro/NCN

La un turneu de fotbal amator - Cupa KVSC, la care participă echipe din România, Ungaria şi Slovacia  - organizat sâmbătă, 9 septembrie, la Cluj, a avut loc un scandal între un grup de fani ai echipei Universitatea Cluj şi participanţii la turneu. Cei de la U Cluj aveau asupra lor bâte, lanţuri, cuţite şi scandau injurii, spune un martor la incident. Poliţiştii adresează un apel oamenilor pentru prinderea scandalagiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 9 septembrie, după-amiaza, în jurul orei 15.00, poliţiştii au fost anunţaţi că a izbucnit un scandal în incinta unei baze sportive de pe strada Şerpuitoare din Cluj-Napoca.

La faţa locului au fost direcţionate echipaje din cadrul Secţiei 5 Poliţie, precum şi luptători de acţiuni speciale. De asemenea, au intervenit efective ale Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan.

Când au apărut forţele de ordine, scandalagii au plecat. Au fost identificaţi trei bărbaţi care ar fi fost implicaţi în scandal şi  au fost duşi la un sediu de poliţie. „Poliţiştii au întocmit procese-verbale cu aspectele constatate la faţa locului, care au fost înaintate unităţii de parchet competente“, adaugă Carmen Jucan.

Ce s-a întâmplat

Un martor la incident a trimis o scrisoare publicaţiei ziardecluj.ro, care a tratat subiectul în exclusivitate, în care explică lucrurile. Acesta spune că el şi prietenii săi fac parte dintr-o galerie a echipei de fotbal CFR 1907 Cluj numită "KVSC 1907"  şi că de 8 ani organizează un turneu de fotbal pentru amatori numită Cupa KVSC, la care iar parte echipe din Transilvania, Ungaria şi Slovacia.

„Toate frumoase până s-a întâmplat ce nu ne-a venit să credem că se poate întâmpla în Uniunea Europeană în 2017! Un grup de huligani ai echipei U Cluj au intrat în incinta bazei sportive închiriată de noi forţând şi vandalizând poarta de intrare înarmaţi cu bâte, lanţuri şi alte arme albe, cu scandări xenofobe şi înjurii la adresa noastră! (...) Am încercat cu disperare să le explicăm faptul că sunt copii şi femei însărcinate cu noi, degeaba însă“, scrie martorul pentru ziardecluj.ro.

Potrivit sursei citate, la incident au fost prezenţi circa 20 de copii cu vârste cuprinse între 4 luni şi 8 ani, copiii s-au panicat, iar o mamă cu un bebeluş de 4 luni nu ar mai fi putut alăpta din pricina şocului. Acesta mai povesteşte că după incident, copiii şi soţiile au plecat acasă, iar soţii au încercat să continue evenimentul sportiv în încercarea diperată de a nu le da câştig de cauză derbedeilor şi de a nu opri această celebrare a sportului.

Acesta adaugă că la 4 ore de la incident au apărut 3 persoane cu un mesaj din partea grupului ce-i atacaseră mai devreme. Mesajul consta într-o chemare la bătaie în pădurea Hoia şi într-o ameninţare ca să-i determien să nu depună plângere îmăpotriva lor deoarece „regulile ultraşilor şi ale huliganilor interzic asta“, li s-a spus.

Semnatarul scrisorii subliniază că organizatorii turneului nu sunt nici golani, nici huligani, ci suporteri şi „în primul rând, părinţi“. El cere ajutorul presei şi al autorităţilor pentru găsirea şi pedepsirea scandalagiilor.

O sursă a ziardecluj.ro a declarat sub anonimat că fani de la U Cluj ar fi mers la respectiva bază sportivă deoarece au un dinte împotriva fotbaliştilor amatori de la două echipe din Ungaria, dar şi că acest conflict e mai vechi, din 1998, început la Budapesta.

Apel şi de la poliţişti

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi încăierare:

„Cei care cunosc date despre incident sau pot oferi informaţii care să conducă la identificarea tuturor persoanelor implicate, sunt rugaţi să se adreseze organelor de poliţie. (...) Până în prezent, la nivelul unităţii de poliţie nu au fost depuse plângeri penale de către persoanele vătămate, însă poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi încăierare. În continuare se fac investigaţii pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Persoanele care pot oferi indicii, date, imagini, informaţii cu privire la persoanele implicate în acest incident, sunt rugate să le trimită pe următoarea adresă: clujnapoca@cj.politiaromana.ro“.

 

Mai puteţi citi:

Suporterii maghiari s-au întors cu spatele la intonarea imnului României la meciul de baschet România - Ungaria de la Cluj. Cum le-au întors românii gestul sfidător

 

citeste totul despre: