Încă un mare brand românesc a intrat în insolvenţă. Decizia a fost luată azi

Încă un mare brand românesc a intrat în insolvenţă. Decizia a fost luată azi

Doar 300 de angajaţi au mai rămas la Clujana. În anii de glorie, numărul lor era de aproape 40 de ori mai mare, iar 11.000 de persoane lucrau la fabrica de încălţăminte din Cluj-Napoca. FOTO: Mediafax

Decizia vine după ce, în urmă cu o săptămână, instanţa amânase o pronunţare în acest sens. CITR a fost desemnată de către Tribunalul Specializat Cluj drept administrator judiciar al producătorului de încălţăminte Clujana SA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Specializat Cluj a decis, miercuri 17 ianuarie, deschiderea procedurii generale de insolvenţă pentru Clujana SA. Procedura a fost deschisă ca urmare a cererii companiei, cu intenţia reorganizării activităţii şi pentru identificarea de soluţii pentru plata datoriilor sale. CITR a fost numită administrator judiciar la cererea creditorilor, iar compania Clujana îşi va continua activitatea curentă sub supravegherea CITR.
 
„Importanţa acestui brand românesc cu o tradiţie de peste 100 de ani ne responsabilizează. Istoria brandului, experienţa de peste 12 ani a CITR în proiecte proiecte complexe, precum şi intenţia exprimată deja de conducerea companiei Clujana de a se reorganiza sunt elemente care dau încredere în şansele de depăşire a acestui moment. În perioada următoare echipa noastră va analiza cauzele pentru care compania a ajuns în stare de insolvenţă precum şi toate creanţele ce vor fi solicitate de creditori, tabelul preliminar urmând a fi comunicat în data de 26 martie 2018. Suntem încrezători că vom face o echipă bună alături de conducerea companiei şi împreună cu creditorii vom identifica, în mod transparent, cele mai bune soluţii pentru salvarea brandului Clujana”, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, CEO CITR, parte a CITR Group.
 

Ideea intrării în insolvenţă a fost vehiculată în ultimii ani

 
Acţionarul majoritar al Clujana SA, Consiliul Judeţan Cluj, a susţinut ideea intrării în insolvenţă încă de acum câteva luni. Instituţia amintită deţine în prezent 93,4412% din acţiunile Clujana. Mai mult, ideea insolvenţei a fost vehiculată în ultimii cinci-şase ani, din cauza pierderilor înregistrate de companie.
 
„Pentru salvarea acestei societăţi nu avem altă opţiune decât procedura de insolvenţă. Toate celelalte discuţii sunt inutile. Fabrica nu va avea cum să acopere datoriile pe care le înregistrează la bugetul de stat din veniturile pe care le are”, a afirmat preşedintele instituţiei clujene, Alin Tişe.
 
Decizia luată azi de Tribunalul Cluj vine după ce conducerea fabricii a depus o cerere în acest sens încă din data de 19 decembrie 2017. În urmă cu o săptămână, Instanţa amânase luarea unei decizii în acest caz. 
citeste totul despre: