5.000 de clujeni sunt aşteptaţi la cel mai mare târg de joburi din domeniul IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul se desfăşoară la Iulius Mall. FOTO: Radu Neag
Târgul se desfăşoară la Iulius Mall. FOTO: Radu Neag

Târgul de Cariere în IT, cel mai mare eveniment dedicat acestui domeniu din Cluj-Napoca,a început la Iulius Mall. Organizatorii aşteaptă, astăzi şi mâine, peste 5.000 de vizitatori, pentru care au pregătit oferte din partea a 30 de companii IT.

Târgul de Cariere în IT reuneşte companii precum BG Soft, Beyluxe, Emerson, HP, SDL, Smart Tech, Steelcase, Yardi şi multe altele. O noutate la această ediţie constă în schimbarea orarului de vizitare (11.00 – 19.00), pentru a le face mai facil accesul şi candidaţilor care lucrează. „Am remarcat că tot mai mulţi clujeni (25%, la ediţia anterioară) participă la evenimentele noastre, chiar dacă au un loc de muncă în momentul desfăşurării lor”, declară organizatorii. Tinerii cu studii superioare, absolvite sau în curs, cu sau fără experienţă de muncă, sunt candidaţii vizaţi de companiile angajatoare. 

Studiu IRES: Ce aşteptări au de la angajatori clujenii care caută un loc de muncă

Mai mult de jumătate dintre clujenii cu vârsta cuprinsă între 20 şi 30 de ani, cu studii superioare, participanţi la Târgul de Cariere ar lucra pentru salarii cuprinse între 200 şi 500 de euro (65%), 10% pentru salarii sub 200 de euro şi doar 12% pentru salarii de peste 500 de euro, se arată într-un studiu realizat de IRES. Conform institutului de sondare, 43% dintre aceştia sunt absolvenţi de studii superioare. Majoritatea candidaţilor preferă să caute un loc de muncă pe Internet, însă Târgul de Cariere e a doua opţiune a acestora, 38% prezentându-se la evenimentul la care pot face cunoştinţă cu companiile angajatoare. În ceea ce priveşte aspectele legate de angajarea în cadrul unei companii, clujenii pun pe primul loc atmosfera de lucru din cadrul companiei (94%), abia pe următoarele locuri clasându-se pachetul salarial şi alte beneficii în cadrul companiei. Un sfert dintre respondenţi au afirmat că au un loc de muncă, mai bine de jumătate dintre aceştia fiind nemulţumiţi de job. Întrebaţi dacă doresc să îţi schimbe locul de muncă, 81% au răspuns afirmativ.

Workshop-uri gratuite de carieră

Organizatorii le mai propun participanţilor traininguri şi seminarii pe tema găsirii vocaţiei şi a progresului rapid în carieră, dar şi sesiuni de consultanţă unu-la-unu în carieră şi întâlniri cu invitaţi supriză, în cadrul Atelierului de Cariere.  Participarea la aceste evenimente este gratuită, iar în cadrul lor, participanţii vor putea afla cum să se integreze rapid la birou, cum să lucreze mai bine cu managerii, dar şi discuţii despre politici de recrutare, politici de dezvoltare personală şi multe altele. Toate aceste informaţii sunt oferite de traineri instruiţi sau de companiile care doresc să susţină traininguri în cadrul Atelierului de Cariere.

Citeşte şi 

VIDEO Târg de joburi high-tech: interviul pentru locul de muncă începe în faţa unor aparate special concepute de psihologi

VIDEO Târg de joburi pentru Bosch la Cluj. Compania care a luat locul Nokia la Jucu oferă “salarii la nivelul pieţei”

Târg de joburi pentru medici şi asistente

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite