15 martie la Cluj: manifestări dedicate Zilei Maghiarilor şi marş al Noii Drepte

15 martie la Cluj: manifestări dedicate Zilei Maghiarilor şi marş al Noii Drepte

Ziua Maghiarilor la Cluj, imagine din 2014  FOTO: arhiva Adevărul

Asociaţia Noua Dreaptă din Cluj-Napoca anunţă că duminică, 15 martie, de la ora 15.00, va organiza a şaptea ediţie a Marşului Memorial Avram Iancu. Marşul lor va avea loc după manifestările dedicate Zilei Maghiarilor, care încep de la ora 11.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marşul Noii Drepte va începe din Piaţa Mihai Viteazul, după ce liderii formaţiunii vor rosti discursuri. Apoi se va pleca pe traseul: Piaţa Mihai Viteazul - str. Regele Ferdinand - Piaţa Unirii - Bulevardul Eroilor - Piaţa Avram Iancu.

„Manifestarea este un omagiu adus celui mai mare erou al românilor din Ardeal, dar totodată vom aduce în discuţie problema separatismului maghiar şi vom propune mutarea capitalei României într-un oraş din Transilvania“, spun reprezentanţii Noii Drepte din Cluj.

Acţiunea lor are loc după manifestările care marchează Ziua Maghiarilor. Potrivit Mediafax, de la ora 11.00 va avea loc un marş prin centrul oraşului, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, până la Biserica „Sfântu Mihail“. La eveniment vor participa consulul Ungariei la Cluj, dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene.

„Aşteptăm câteva mii de persoane la ceremonia de depunere a coroanelor de flori pe clădirea fostului hotel Biasini din Cluj-Napoca. La Biserica Sfântu Mihail din Piaţa Unirii, de la 12.30, este programată o slujbă religioasă, urmată, de la ora 14.00, de ceremonia depunerii de coroane la plăcuţa amplasată în memoria poetului revoluţionar Petofi Sandor pe clădirea fostului hotel Biasini", a spus preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, citat de Mediafax.

Mai puteţi citi:

VIDEO Discursuri decente la Cluj cu ocazia Zilei Maghiarilor. Ce a însemnat 1848 pentru români şi pentru unguri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: