11 locuri din România care îi fascinează pe străini. Recomandările unui site internaţional de turism din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista londoneză de turism Culture Trip a publicat un articol în care promovează 11 locuri de vizitat din România. Printre acestea se regăsesc şi patru oraşe importante.

Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu şi Alba Iulia sunt oraşele pe care britanicii de la Culture Trip le recomandă turiştilor din întreaga lume, într-un articol intitulat „11 locuri pe care să le vizitezi în Transilvania care nu sunt Castelul lui Dracula”.

Primul oraş recomandat este Clujul, care este descris ca un oraş al tinerilor, care îmbină ospitalitatea est europeană cu modernismul vest european. Autorul aminteşte de centrele de artă şi de marile festivaluri din oraş, Untold, TIFF şi Jazz in the Park.

image

FOTO 123 RF

Următorul pe listă este Sibiul, descris ca unul dintre cele mai romantice locuri din România. Muzeele şi clădirile baroce, renascentiste şi gotice sunt principalele argumente ale oraşului. 

Imagine din Sibiu FOTO 123 RF

FOTO 123 RF

Britanicii n-au uitat nici de Braşov, pe care îl recomandă ca destinaţie ideală pentru o evadare de weekend. Biserica Neagră – cea mai mare catedrala gotică dintre Istanbul şi Viena sau Poiana Braşov sunt principalele repere ale zonei. 

image

FOTO 123 RF

Alba Iulia, considerată capitala spirituală a României, este lăudată pentru cetatea în formă de stea care datează din secolul al XVIII-lea. Autorul mai aminteşte că fosta cetate austriacă adăposteşte o catedrală romană din secolul al XII-lea, un muzeu al patrimoniului românesc, precum şi sala în care a fost declarată Marea Unire şi Muzeul Naţional al Unirii.

image

FOTO 123 RF

Alte recomandări

  • Fascinanta salină de la Turda

FOTO Cătălin Urdoi

Salina Turda. FOTO Cătălin Urdoi
  • Munţii Apuseni

FOTO 123 RF 

image
  • Viscri
biserica fortificata viscri
image
  • Sarmizegetusa
image

FOTO Daniel Guţă/ Adevărul 

  • Castelul Corvinilor
image

FOTO 123 RF 

  • Castelul de lut din Valea Zânelor
image

Culture Trip a fost fondată la Londra, în 2011, iar site-ul se bucură de un real succes. În fiecare lună, pagina de internet este accesată de 11 milioane de vizitatori şi este urmărită de circa 200 de milioane de utilizatori social media.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite