10.000 de puieţi vor fi plantaţi într-o săptămână la Cluj

Primăria Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de împădurire a două hectare de teren, în cadrul căreia vor fi plantaţi, într-o săptămână, peste 10.000 de puieţi de stejar şi salcâm.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Sorin Apostu a declarat că la acţiune vor participa, de luni şi până vineri, reprezentanţi ai Poliţiei, ai Armatei, ai ISU, ai Jandarmeriei, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai cluburilor sportive din municipiu şi ai asociaţiilor de proprietari.

"Pe un teren generos al Primăriei, de peste două hectare, în câţiva ani, va răsări o pădure, iar copiii şi nepoţii noştri îşi vor aminti că la plantarea ei au participat instituţiile publice, şcoli, unităţi militarizate, presă şi sportivi. Cei peste 10.000 de puieţi de stejar şi salcâm vor fi plantaţi pentru viitor", a spus Apostu.

Potrivit acestuia, municipalitatea clujeană a plantat, în 2009, un număr de 12.000 de puieţi de arbori, din care 11.800 s-au prins.

Pe lângă primarul Sorin Apostu, în prima zi de plantare au mai participat, printre alţii, cei doi viceprimari ai municipiului, Radu Moisin şi Laszlo Attila, comandatul IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar, comandatul Poliţiei Cluj-Napoca, comisarul şef Marcel Bonţidean, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, generalul Aurel Litan, consilieri locali, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu.

Puieţii au fost puşi la dispoziţia Primăriei de către Direcţia Silvică Cluj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările