100 de ani de antreprenoriat în România. Muzeul antreprenoriatului aduce la Cluj 30 de poveşti de succes ale unor oameni de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia va fi găzduită de centrul comercial Platinia, în zilele de 4 şi 5 iulie, cu ocazia Cluj Business Days, unul dintre cele mai importante evenimente de business din Transilvania.

Expoziţia Muzeul antreprenoriatului este organizată de CITR Group şi marchează 100 de ani de antreprenoriat în România. Muzeul Antreprenoriatului va fi deschis între orele 10.00 şi 19.00 şi are scopul de a sublinia importanţa antreprenoriatului pentru economia României, dar mai ales de a sărbători spiritul antreprenorial autohton, cu ocazia Centenarului. Expoziţia este disponibilă şi electronic.

„Ne-am dorit foarte mult să aducem Muzeul antreprenoriatului la Cluj-Napoca, pentru că aici a început şi povestea antreprenorială a CITR Group. Ceea ce am învăţat în cei 20 ani de experienţă în management de criză a echipei noastre şi în lucrul cu antreprenori în dificultate este că antreprenoriatul este, prin excelenţă, despre momente de cumpănă. Este despre cei care au curajul de a recunoaşte când trec prin dificultăţi, identifică soluţii, văd calea printre obstacole şi inspiră, astfel, pe cei din jur să continue. Aceştia sunt antreprenorii care au impact asupra economiei locale, iar Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România le este dedicat”, a subliniat Vasile Godîncă-Herlea, CEO CITR, parte a CITR Group.

30 de poveşti de succes structurate pe trei perioade 

Expoziţia ilustrează, în trei perioade istorice din ultimii 100 de ani, 30 de poveşti antreprenoriale: 10 antreprenori din perioada 1918 – 1945 (secţiunea Fondatori), 10 poveşti româneşti de succes de după 1989 (secţiunea Contemporani) şi alţi 10 antreprenori care au regândit regulile jocului (secţiunea Noua generaţie).

Numele celor 30 de antreprenori au fost selectate de un board al Muzeului, format din reprezentanţi ai CITR Group, alături de Dumitru Lăcătuşu, Centrul de Consultanţă Istorică (curator al categoriei Fondatori), Sergiu Neguţ, Maastricht School of Management Romania (curator al categoriei Contemporani) şi Dora Surugiu-Kocsolade, The Entrepreneurship Academy (curator al secţiunii Noua generaţie). Printre criteriile de selecţie a poveştilor s-au numărat puterea exemplului, etica în business, sustenabilitatea, implicarea în comunitate şi reprezentativitatea geografică. 

Pe lângă poveştile lor, mare parte dintre antreprenori au împrumutat muzeului obiecte personale, cu valoare sentimentală pentru ei sau pentru povestea lor de business, care vor putea fi admirate în cadrul expoziţiei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite