10 capcane alimentare toxice. Cum am înlocuit, fără să ne dăm seama, mâncarea naturală cu chimicalele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii atrag, de fiecare dată, atenţia că o alimentaţie sănătoasă, din care lipsesc produsele fast food, combinată cu sport ne poate salva de multe necazuri. Oricât de delicioase şi apetisante arată şi sunt unele alimente, consumate în exces ne poartă spre drumul bolilor de inimă şi diabet.

Mâncarea fast food, gogoşile şi bomboanele sunt mici plăceri pe care fiecare dintre noi le savurăm, însă consumate în exces pot declanşa diverse afecţiuni.

Nutriţioniştii ne sfătuiesc cu fiecare ocazie să ne ferim de acest gen de produse deoarece sunt foarte nesănătoase. Un singur meniu fast food conţine jumătate din aportul caloric pe care corpul are nevoie într-o zi, adică 1.000 de calorii.

„Alimentaţia de tip fast-food este extrem de nesănătoasă din motive calorice. Un meniu de acest tip poate să ajungă şi la 1.000-1.200 kilocalorii, reprezentând jumătate sau chiar mai puţin din necesarul caloric al unei persoane, acest fapt ducând inevitabil la creştere în greutate, şi mai precis obezitate“, avertizează nutriţionista clujeană Iulia Hădărean de la Centrul Medical Asteco.

Pe lângă obezitate, alte afecţiuni care pot apărea în timp din pricina consumului în exces de produse fast food sunt problemele cardiovasculare, hipertensiunea arterială, apariţia diabetului zaharat de tip 2, creşterea colesterolului şi a trigliceridelor din sânge.

„Un an factor nociv sunt prăjelile, toate alimentele de tip fast-food fiind prăjite în ulei - de cele mai multe ori se prăjesc de mai multe ori în acelaşi ulei, nu doar o dată - , astfel încât riscul de apariţie al substanţelor demonstrate ca fiind cancerigene din aceste prăjeli este mult mai mare. La apariţia obezităţii contribuie şi porţiile tot mai mari ale acestor mâncăruri, asociate şi cu o cantitate prea mare de zahăr provenita din desert sau din băutura răcoritoare“, adugă nutriţionista.

Despre pericolele acestui tip de mâncare se vorbeşte şi într-un video pe youtube.com al utilizatorului list25. Acesta dă 25 de motive sau exemple pentru care mâncărurile din categoria fast food ar fi bine să fie evitate. Vă prezentăm 10 dintre ele:

  • Un studiu recent arată că femeile care consumă des produse fast food pot dezvolta afecţiuni precum diabet şi boli de inimă
  • Gravidele ce consumă des produse fast food vor naşte bebeluşi care ar putea deveni obezi şi ar putea suferi de boli de inimă
  • O teorie sugerează că un consum zilnic de produse fast food şi de bomboane de către copii va duce, mai târziu, la porniri violente. Teoria este combătută de mulţi psihologi şi oameni de ştiinţă 
  • În China, rata cazurilor de cancer la sân la femei a crescut din pricina alimentaţiei care cuprinde produse fast food, zic studiile ştiinţifice
  • Cercetătorii şi nutriţioniştii susţin că grăsimile din produsele fast food determină creierul să vrea mai multă mâncare, ceea ce duce la obezitate
  • Americanii consumă peste 2 miliarde de gogoşi în fiecare an doar de la un singur producător celebru în SUA
  • Cartofii prăjiţi de la un anumit producător foarte celebru în lume nu doar că nu te satură, ci te înfometează
  • Halloween - cea mai nesănătoasă sărbătoare a americanilor datorită numărului colosal de bomboane care se cumpără şi consumă
  • Dacă vreţi să daţi vina pe cineva sau pe ceva deoarece consumaţi produse fast food, atunci daţi vina pe televizor - se spune în video - 80% dintre reclamele de la emisiunile de sâmbătă dimineaţa, pentru copii, din State, sunt la produse fast food
  • Termenul de fast food a apărut în anii 60, dar a devenit şi mai cunoscut în anii 70 odată cu apariţia cântecului Junk Foof Juncky de Larry Groce

Despre pericolele mâncării nesănătoase vorbeşte şi Jamie Oliver, celebrul bucătar britanic într-un video:

Mai puteţi citi:

VIDEO Cel mai bogat bucătar din lume spune adevăruri crunte despre industria alimentară. Cum se ascunde moartea în farfurie

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite