Ziua porţilor deschise pe 1 aprilie la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de pe malul Borcei

Ziua porţilor deschise pe 1 aprilie la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de pe malul Borcei

Pompierii călărăşeni sărbătoresc pe 1 aprilie Ziua Inspectoratului FOTO ISU Călăraşi

Salvatorii de la ISU deschid larg porţile pe 1 aprilie  şi aşteaptă vizitatori. Manifestarea Ziua Porţilor deschise, prilejuită de sărbătorirea Zilei Inspectoratului Barbu Ştirbei include o serie de suprize.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
Cu acest prilej vor fi derulate mai multe activităţi prin care pompierii îşi vor prezenta tehnica de intervenţie, autospecialele şi echipamentele specifice activităţii cu care se acţionează zi de zi pentru salvarea vieţii şi bunurilor cetăţenilor, cât şi pentru protejarea mediului.
 
Toate cele opt subunităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi vor organiza cu această ocazie şi o serie de exerciţii demonstrative specifice activităţii salvatorilor: simularea stingerii incendiilor, simularea intervenţiei la un accident rutier cu mai multe victime, simulări de salvare a persoanelor blocate în diferite medii ostile, simulări la intervenţii în medii contaminate, simulari de intervenţii pirotehnice şi multe altele.
 
Totodată, oaspeţii pompierilor vor primi informaţii utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă cum ar fi: incendiu, cutremur, inundaţii sau descoperirea elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflictelor militare. Se vor acorda diplome şi premii cadrelor militare care vor obţine locuri fruntaşe la competiţiile sportive dedicate Zilei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi la disciplinele: tenis de masă, minifotbal şi baschet.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările