Ziua informării preventive la ISU. Cum să fentezi ghinionul marţi, 13 octombrie, simulări de misiuni spectaculoase

Ziua informării preventive la ISU. Cum să fentezi ghinionul marţi, 13 octombrie, simulări de misiuni spectaculoase

Campanie ISU de conştientizare a cetăţenilor rpivind situaţiile de urgenţă

Peste o mie de incendii au dat bătăi de cap, în ultimii patru ani, militarilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU). Tragediile s-au soldat cu 26 de morţi, 22 adulţi şi 4 copii, dar şi 12 persoane rănite.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cea mai mare parte, nenorocirile au fost provocate de instalaţiile electrice defecte sau improvizate, coşurile de fum deteriorate, focul deschis, fumatul, precum şi jocul copiilor cu focul. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc pe 13 octombrie, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor în cazul situaţiilor de urgenţă.

Ziua porţilor deschise

De „Ziua informării Preventive”, începând cu ora 10.00, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi va organiza „Ziua Porţilor Deschise”, pentru toţi elevii din Călăraşi care doresc să vadă pe “viu” tehnicile de intrvenţie şi dotările speciale cu care merg în misiune pompierii..
Tot cu această ocazie, cadrele ISU Călăraşi vor desfăşura activităţi de informare preventivă la Călăraşi şi Olteniţa, în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, în Piaţa Orizont din municipiul Călăraşi va fi organizat un punct de informare preventivă a cetăţenilor despre principalele măsuri de prevenire a incendiilor.

„Cei care vor avea plăcerea să ne viziteze şi să ne cunoască, vor putea intra în contact cu pompierii salvatori şi paramedicii SMURD, iar de această dată, cu prilejul derulării „Zilei Informării Preventive”, vizitatorii se vor bucura şi de prezentarea unor exerciţii demonstrative specifice de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă, simulare misiune de căutare-salvare a persoanelor şi multe altele”, a anunţat ISU Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Concurs, faza naţională. Lotul sportiv al ISU Călăraşi, în competiţie pentru trofeul celor mai destoinici militari

Probe de "foc". Pompieri civili se întrec la concursurile profesionale ale serviciilor voluntare de urgenţă

Incendiu în comuna Dor Mărunt. Un bărbat, cunoscut cu probleme psihice, a ars de viu în propria casă

Foc în localitatea Ileana, din judeţul Călăraşi. Un incendiu violent a izbucnit de la o sobă supraîncălzită

S-a făcut scrum. Incendiu devastator din cauza unui coş de fum deteriorat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările