Ziua Eroilor, cinstită pe malul Borcei. Pomenire veşnică şi flori pentru ostaşii căzuţi pe câmpul de luptă

Ziua Eroilor, cinstită pe malul Borcei. Pomenire veşnică şi flori pentru ostaşii căzuţi pe câmpul de luptă

Autorităţile locale au depus coroane la Cimitirul Central FOTO Adevărul

Ca în fiecare an, călărăşenii au cinstit Ziua Eroilor, prin manifestări organizate de centrul Militar Judeţean, la Cimitirul Central. Autorităţile locale au depus coroane de flori, iar un sobor de preoţi a făcut pomenirea celor răposaţi.De Ziua Înălţării Domnului, sărbătoare creştină, care comemorează înălţarea la cer a lui Iisus din Nazaret, la 40 de zile după Înviere celebrăm Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român, în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor) se sărbătoreşte anul acesta la 9 iunie.

La 2 mai 1995, Parlamentul României a adoptat o lege, conform căreia Ziua Înălţării Domnului a fost declarată “Ziua Eroilor”, pentru a omagia jertfa celor căzuţi în luptă pentru libertatea şi independenţa poporului român.
Ziua Înălţării Domnului a fost desemnată Zi a Eroilor şi Sărbătoare Naţională Bisericească, prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001. Totodată, legea din 2003 privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război a proclamat sărbătoarea Înălţării Domnului, drept sărbătoare naţională a poporului român.
 

Vă recomandăm şi:

Ziua Eroilor sărbătorită de autorităţile din Dâmboviţa şi de pompieri

Manifestări de Ziua Eroilor, în Afganistan şi Buzău. Brăţări şi tricouri, în memoria militarilor buzoieni ucişi luna trecută de talibani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările