Ziua Dunării, sărbătorită pe 8 iulie. Festival pe apă cu celebrul campion Ivan Patzaichin şi borş de peşte la discreţie

Ziua Dunării, sărbătorită pe 8 iulie. Festival pe apă cu celebrul campion Ivan Patzaichin şi borş de peşte la discreţie

Ziua Dunării trebuie să aibă loc pe 1 iulie, însă a fost reprogramată din cauza codului roşu de caniculă

Călărăşenii sărbătoresc sâmbătă, 8 iulie, Ziua Dunării, după ce autorităţile locale au anulat evenimentele programate pe 1 iulie din cauza codului roşu de caniculă.

Ştiri pe aceeaşi temă


Călărăşenii sărbătoresc sâmbătă, 8 iulie, Ziua Dunării, după ce autorităţile locale au anulat evenimentele programate pe 1 iulie din cauza codului roşu de caniculă.Încă de la ora 07.00, Parcul Central de pe malul Borcei va deveni punctul de atracţie al oraşului: expoziţie de bărci şi unelte pentru pescuit, concurs de gătit şi multe suprize pregătite de autorităţile locale. Distracţia se mută, la scurt timp, pe apă, unde spectacolul va fi oferit de campionul Ivan Patzaichin.

Iubitorii sporturilor nautice se pot înscrie la concursul de vâslit al Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23. Călărăşenii care au visat să vâslească alături de celebrul Ivan Patzaichin au ocazia să-şi împlinească visul pe 8 iulie, la sărbătoarea Dunării.

Toţi cei care iubesc apa şi mişcarea în aer liber sunt invitaţi să participe la cea de-a patra ediţie a  competiţiei de vâslit în canotci de 10+1, parte a campaniei Descoperă Rowmania.  Înaintea competiţiei va avea loc o demonstraţie de vâslit în canotcă, kaiac, canoe, skiff, făcută de Ivan Patzaichin şi sportivii legitimaţi la CSM Călăraşi.

Promovarea mişcării în aer liber

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie naţională de promovare a patrimoniului naţional şi urmăreşte descoperirea României naturale, prin promovarea mişcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură şi să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca şi ca activitate vâslitul.
Canotca, o „invenţie” a Asociaţiei „Ivan Patzaichin – Mila 23”, va fi folosită drept vehicul de competiţie şi va fi pusă la dispoziţia echipei în cadrul evenimentului. Construită din dorinţa de a promova mesteşugul românesc, canotca este denumită aşa după lotcă - de la care preia materialul, şi după canoe, de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral "made in Romania", cu un design unicat, făcută din lemn, preluând meşteşugul marangozilor din Delta Dunării.

Evenimentul se va desfăşura în Parcul Central după următorul program:

07.00 – 9.30: concurs de pescuit organizat în parteneriat cu AJVPS Călăraşi;
9.30 – 10.45: demonstraţie pe apă a sportivilor legitimaţi la CSS Călăraşi (caiac-canoe);
9.30 – 11.30: expoziţie de artă culinară – preparate din peşte – realizată de elevii Colegiului Tehnic Ştefan Bănulescu;
începand cu 10.30: borş de peşte tradiţional pregătit şi servit gratuit călărăşenilor de către Cantina de Ajutor Social a Primăriei Municipiului Călăraşi;
11.30 – 13.30:  tradiţionalul „minifestival pe apă” organizat în parteneriat cu Asociaţia Milla 23 – Ivan Patzaichin – competiţie de vâslit, care se va desfăşura cu cele 3 canotci puse la dispoziţie de Asociaţie, fiecare echipaj fiind alcătuit din 10+1 membri.

Toate materialele, amenajarea concursului, asigurarea serviciilor de prezentare şi comentare a concursului, promovarea evenimentului, premiile etc.  sunt furnizate de către Asociaţie. Pe parcursul  evenimentului publicul se va putea bucura de momente  artistice (dansuri şi cântece populare)  susţinute de elevii Palatului Copiilor şi ai Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi.
 
Vă recomandăm şi:

Croaziere pe Dunăre, de la Moldova Nouă. Turiştii se pot plimba pe un traseu mirific timp de două ore şi jumătate

Pericol iminent de „tsunami“ pe Dunăre. Ce înălţime ar avea valul de viitură dacă încălzirea vremii ar disloca brusc podurile de gheaţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările