Ziua Drapelului, marcată pe 26 iunie, pe platoul din faţa Consiliului Judeţean

Ziua Drapelului, marcată pe 26 iunie, pe platoul din faţa Consiliului Judeţean

Tricolorul, omagiat pe 26 iunie FOTO Adevărul

Călărăşenii sunt aşteptaţi pe 26 iunie, începând cu ora 10.00, pe platoul din faţa centruluiJudeţean de Cultură şi Creaţie pentru a lua parte la manifestările organizate cu ocaziei Zilei Drapelului.

Sunt invitaţi să participe la eveniment: oficialităţi locale şi judeţene,parlamentarii călărăşeni, reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate, ai partidelor politice, asociaţii şi organizaţii non guvernamentale,cadre militare active şi în rezervă,veterani de război, persoane civile. Evenimentul este organizat de Centrul Militar Judeţean Călăraşi în parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi. Ziua Drapelului sau Ziua Tricolorului a fost proclamată prin lege în 1998.

În 1834, voievodul Alexandru Ghica al Ţării Româneşti a atribuit Armatei ca steag tricolorul, cu cele 3 culori – roşu, galben şi albastru – consfinţirea steagului având loc prin decret în timpul Revoluţiei paşoptiste - când s-a precizat că pentru stindard "culorile sunt albastru închis, galben deschis şi roşu carmin”, dispuse vertical, aranjate în ordinea următoare: „lângă lemn vine albastru, apoi galben şi apoi roşu fâlfâind“. Ziua Drapelului a fost instituită pentru a marca data de 26 iunie 1848, când guvernul a hotărât că tricolorul - roşu, galben şi albastru - reprezintă steagul Ţării Româneşti.

Vă recomandăm şi:

FOTO Patriotul electric. Primarul care a vopsit în tricolor toţi stâlpii de înaltă tensiune. Reprezentanţii CEZ spun că e periculos

Cum a ajuns comuna cu numele Berteştii de Jos să aibă propriul drapel. „Dacă tot se poate legal, de ce să nu profităm?“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: