Zeci de utilaje, dotate cu GPS, acţionează pentru deszăpezirea drumurilor din judeţ

Zeci de utilaje, dotate cu GPS, acţionează pentru deszăpezirea drumurilor din judeţ

Utilajele acţionează pe drumurile judeţene FOTO Facebook/CJC

Peste 40 de utilaje au intervenit pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Călăraşi. Pentru a evita depunerea poleiului, Societatea de Drumuri şi Poduri a patrulat cu 24 de autoutilaje şi a răspândit sare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform contractului cu Consiliul Judeţean Călăraşi, Societatea de Drumuri şi Poduri va acţiona, în perioada sezonului rece 2018 – 2019, cu utilaje dotate cu sistem GPS, ce permit monitorizarea acţiunilor de deszăpezire în timp real, pe 437 de kilometri de drum.
 
În 2016, pentru prima dată, maşinile care au curăţat zăpada au fost dotate cu GPS, sistem prin care autorităţile ştiu exact unde se află utilajele de deszăpezire. “Le pregătim o surpriză celor care închiriază utilaje Consiliului Judeţean, deoarece vom folosi GPS pentru putea localiza permanent utilajele care intervin. Printr-un efort comun, ISU Călăraşi are la dispoziţie o autofreză, pentru a interveni în situaţiile de urgenţă. Ne interesează salvarea vieţilor, a bunurilor şi toţi cei responsabili trebuie să-şi dea concursul”, declara prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, în 2016.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările