Zeci de şoferi, lăsaţi fără permise de conducere în weekend

Zeci de şoferi, lăsaţi fără permise de conducere în weekend

Controale în trafic FOTO IPJ Călăraşi

Acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale din acest week-end au avut ca rezultat prinderea în flagrant a 12 persoane, precum şi constatarea a 32 de infracţiuni. În trafic, pentru neregulile rutiere, peste 30 de conducători auto au rămas fără permis.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
La nivelul judeţului Călăraşi, în perioada 17-19 ianuarie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, ocazie cu care au fost organizate şi 65 de filtre pentru depistarea neregulilor în trafic. În cadrul acţiunilor desfăşurate, au fost utilizate toate dispozitivele radar, dispozitive Drugtest şi aproximativ 30 de etiloteste/etilometre.
 
Ca urmare a activităţilor, au fost constatate 32 de infracţiuni, dintre care 12 la regimul rutier. 12 persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 2 măsuri preventive.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 784 de sancţiuni contravenţionale, din care 92 la legea 61/1991 R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 33 la legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări servicii ilicite şi 621 la OUG 195/2002 R privind circulaţia pe drumurile publice, valoarea amenzilor aplicate depăşind 550.000 de lei, iar a bunurilor confiscate fiind de 11.081 lei. De asemena, au fost reţinute 36 de permise de conducere, dintre care 8 pentru alcool şi retrase 13 certificate de înmatriculare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: