Zeci de persoane urmărite, depistate de  poliţiştii români şi partenerii din statele Schengen

Zeci de persoane urmărite, depistate de  poliţiştii români şi partenerii din statele Schengen

Zeci de persoane urmărite, depistate pe teritoriul altor state FOTO Adevărul

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 670 de persoane, 94 de autovehicule şi 35 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
În perioada 15 - 22 iunie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 346 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 27 de mandate europene de arestare, au depistat 110 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 11 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, în ţara noastră, au fost ridicate 27 de documente şi au fost găsite 78 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Mandate europene de arestare
 
Totodată, 324 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 36 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, alte 24 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 16 autovehicule şi 8 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 
citeste totul despre: