Zeci de gospodării, inundate în comuna Dragalina în urma ploilor abundente

Zeci de gospodării, inundate în comuna Dragalina în urma ploilor abundente

Inundaţii în comuna Dragalina FOTO ISU Călăraşi

Ploile torenţiale au făcut ravagii şi în judeţul Călăraşi. Un număr de 50 de gospodării din comuna Dragalina au fost inundate, la faţa locului intervenind miliarii de la ISU pentru evacuare apei.

Alături de reprezentanţii SVSU, pompierii au intervenit cu autospeciale şi motopompe pentru evacuarea apei din 50 de gospodării. Pompierii militari din cadrul Sectiei de pompieri Dragalina au acţionat sâmbătă, 19 iunie, pentru salvarea locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti afectate de precipitaţiile abundente căzute în ultimele trei zile. În urma ploilor torenţiale, dispeceratul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat despre producerea mai multor inundaţii de gospodării în localitatea Dragalina, existând risc de inundare a mai multor case.
 
În Dragalina pânza freatică este foarte sus, aproape de suprafaţă, iar din cauza faptului că precipitaţiile căzute au fost abundente solul este deja suprasaturat şi apare astfel fenomenul de băltire.
 
Echipaje specializate de pompieri militari din cadrul Secţiei Dragalina alături de reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru situaţii de urgenţă al localităţii au intervenit cu autospeciale şi motopompele din dotare pentru evacuarea apei nedorite din aproximativ 50 de gospodării afectate de inundaţii.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările