Zeci de angajatori, controlaţi de ITM. Câte amenzi au aplicat inspectorii

Zeci de angajatori, controlaţi de ITM. Câte amenzi au aplicat inspectorii

Controale pentru limitarea răspândirii noului coronavirus FOTO Adevărul

În perioada 7-9 august, ITM Călăraşi, alături de poliţişti şi inspectori sanitar-veterinari, au continuat efectuarea controalelor în domeniul alimentaţiei publice (terase, baruri, restaurante), în vederea respectării prevederilor legii nr.55/2020 – privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relaţii de muncă  au verificat 28 de angajatori, 2 au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 30.000 de lei, din care 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 21 de măsuri cu termene precise de rezolvare.
 
Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate şi sănătate in muncă au efectuat 17 controale, 17 angajatori au fost sancţionaţi, au fost aplicate 33 de avertismente şi s-au aplicat amenzi în valoare de 2.000 de lei. Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 34 de măsuri cu termene precise de rezolvare. 
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: