Weekend pe malul Argeşului. Aventură la doi paşi de Bucureşti, cu ATV-ul, în locuri puţin străbătute VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aventură pe ATV la Gruiu, în judeţul Călăraşi FOTO Facebook/La tractoare
Aventură pe ATV la Gruiu, în judeţul Călăraşi FOTO Facebook/La tractoare

Pasionaţii de off-road, amatori şi profesionişti deopotrivă, pot petrece clipe de neuitat la o aruncătură de băţ de Capitală: în localitatea Gruiu, din judeţul Călăraşi.

Iubitorii sporturilor în natură din Capitală şi din împrejurimi au şansa să se scuture rapid de rutina zilnică. În mai puţin de o oră de mers cu maşina, pot să se bucure de momente distractive în aer liber în comuna Gruiu, judeţul Călăraşi, unde a fost deschis „La Tractoare“, un centru care închiriază zece ATV-uri de ultimă generaţie. 

Cei care îşi doresc o doză straşnică de adrenalină sunt aşteptaţi să se bucure de traseele incitante pregătite de proprietari.

GALERIE FOTO DE LA TRACTOARE

Ca să te urci în vehiculele ieşite de pe poarta fabricii în 2020, există o singură condiţie: să deţii un permis de conducere, categoria B. Cu preţuri între 100 şi 200 de lei, clienţii se pot bucura de curse  pe trasee variate, pe ATV-urile  care ating şi 90 de kilometri la oră pe şosea.

O afacere la început de drum

Lucian Neagu, administratorul afacerii „La Tractoare“, povesteşte că a pregătit o listă de trasee impresionante, care se mulează pe preferinţele celor împătimiţi de astfel de plimbări. 

„Ideea acestui business mi-a venit într-o dimineaţă, după o plimbare cu ATV-ul în zona Gruiu, unde locuim de mai mulţi ani. De fiecare dată mai veneau alături de mine şi câţiva prieteni şi i-am văzut încântaţi de peisaj şi de traseele alese. M-am gândit că ar fi interesant să-mi transform pasiunea într-o mică afacere. Eu şi soţia ne ocupăm de administrarea centrului de închiriere şi avem în plan să ne extindem cât de curând. Adică să construim un garaj, băi, vestiare şi o recepţie pentru clienţi. Am avut un început promiţător, au fost aproximativ 150 de clienţi din luna noiembrie 2020 şi până în prezent, ceea ce ne dă încredere că afacerea va lua avânt“, povesteşte antreprenorul în vârstă de 35 de ani.

calarasi aventura pe atv la gruiu foto facebook/la tractoare

Familia Neagu, administratorii afacerii cu ATV-uri FOTO Facebook/La tractoare

Familia Neagu a trebuit să depună un efort financiar susţinut, achiziţionând în leasing cele zece ATV-uri. Iniţial, soţii au investit 30.000 de euro din profitul firmei de curăţenie pe care o deţin în Capitală pentru a pune pe picioare afacerea de la Gruiu. 

Acum, după trei luni de la inaugurarea noului proiect, Lucian spune că a reuşit să acopere costurile ratelor la bancă pentru două luni şi combustibilul consumat cu ATV-urile. Crede că acest prim succes al afacerii sale se datorează mai ales apropierii de Bucureşti. 

„Nimic nu compensează timpul pierdut pe drumul parcurs cu maşina spre destinaţia dorită. De aceea, centrul de închiriere ATV-uri din Călăraşi prezintă avantajul principal de a fi foarte aproape de Bucureşti. Durează în jur de 40 de minute cu maşina. Dar nu doar bucureştenii, ci şi cei din judeţele apropiate, pot profita de localizarea convenabilă şi pot să se bucure de timpul liber la maximum“, explică Lucian Neagu.

Preţurile sunt dictate de traseu

Traseele de la Gruiu sunt variate şi fiecare vine cu un preţ pentru închirierea unui vehicul. Rutele se diferenţiază prin distanţa parcursă, durată şi costuri, pentru fiecare dintre ele menţionându-se toate amănuntele utile, inclusiv orele de pornire, astfel că e uşor de stabilit preţul în prealabil. Programările se fac pe pagina de Facebook a Centrului „La Tractoare - Închiriere ATV Călăraşi“ sau la telefon. 

   

 „În funcţie de varianta de traseu selectată, respectiv durata acestuia, preţurile sunt cuprinse între 100 şi 200 de lei, considerabil mai mici decât preţurile practicate de alte centre de închiriere ATV. În preţul achitat pentru închirierea ATV-ului sunt incluse carburantul, casca de protecţie – Pioneer EVO cu vizieră şi ochelari de soare –, cagula de protecţie şi mănuşile. Pentru cei care nu-şi doresc să se umple de noroi din cap până în picioare, avem şi combinezoane de unică folosinţă, la 25 de lei, care nu sunt incluse în preţul de închiriere“, spune Lucian Neagu.

Flota de ATV-uri „La Tractoare“ garantează că activităţile se desfăşoară în condiţii de siguranţă. În primul rând, toate grupurile de clienţi sunt însoţite de Lucian Neagu, care este şi ghid. De asemenea, el şi soţia lui au grijă ca toate vehiculele să fie dezinfectate după fiecare cursă. 

„Clienţilor le sunt explicate toate riscurile, încheiem un contract prin care iau la cunoştinţă toate aspectele şi trebuie să prezinte permisul de conducere pentru că tranzităm şi un drum naţional. Chiar şi aşa, au fost câteva incidente – din fericire minore –, care s-au petrecut din neglijenţa clienţilor. Altfel, totul se desfăşoară după un protocol foarte bine pus la punct“, mai explică antreprenorul. 

O afacere ridicată pe locul fostului CAP

Distracţia pe ATV ţine toată săptămâna, de luni până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, iar sfârşitul de săptămână este plin. Oamenii abia aşteaptă să evadeze în natură, iar experienţa off-road îi umplu de energie. De regulă, cei care aleg să închirieze un ATV sunt persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, în special angajaţii în multinaţionale, care, după zilele solicitante de la birou, îşi doresc să se relaxeze în apropierea Capitalei. 

„Malul Argeşului e de-a dreptul fascinant. Este o zonă atractivă, cu peisaje nedescoperite încă, uneori chiar ai impresia că te afli undeva la munte“, spune Lucian Neagu despre una dintre atracţiile traseelor „La Tractoare“. 

calarasi aventura pe atv la gruiu foto facebook/la tractoare

Distracţie off-road FOTO Facebook/La tractoare

Cât despre denumirea centrului, Neagu spune că el şi soţia lui s-au inspirat chiar din istoria zonei în care şi-au deschis afacerea: „Pe vremuri, aici se afla Cooperativa Agricolă de Producţie, secţia mecanizare. Pentru că peste tot era plin de tractoare, locul a devenit arhicunoscut. Sigur că noi puteam să alegem o altă denumire, însă ne-am gândit că oamenii ne identifică mai uşor aşa. Toate lumea ştie unde era fostul CAP din Gruiu, unde se reparau tractoarele.“ 

Pe unde ajungi cu un ATV 

Traseele realizate de proprietarii „La Tractoare“ oferă diverse experienţe, în funcţie de preferinţele clienţilor, dar şi de timpul lor liber. Aşadar, iată trei rute care pot fi parcurse cu ATV-urile:

   

Traseul 1. Gruiu – malul stâng al râului Argeş – ecluza Budeşti. Traseul durează aproximativ o oră şi include traversarea unei zone de câmpie, şi a uneia de pădure, urcări şi coborâri, precum şi o oprire la ecluza Budeşti pentru a te bucura de câteva momente în natură.

calarasi aventura pe atv la gruiu foto facebook/la tractoare

În judeţul Călăraşi, distracţie pe ATV FOTO Facebook/La tractoare

Traseul 2. Are o durată de aproximativ o oră şi jumătate şi se desfăşoară astfel: dus, Gruiu – malul stâng al râului Argeş – ecluza Budeşti – malul drept al râului Argeş – pod Hotarele, şi întors, pod Hotarele – malul stâng al râului Argeş – Gruiu. Când optezi pentru acest traseu, beneficiezi de traversarea unei zone de câmpie, a unei păduri, de urcări şi coborâri, de traversare de poduri, precum şi de două opriri – prima, la ecluza Budeşti, iar cea de-a doua, pe podul de la Hotarele.

Traseul 3. Se desfăşoară pe durata a aproximativ două ore, astfel: dus, Gruiu – malul stâng al râului Argeş – pod Budeşti – malul drept al râului Argeş – comuna Crivăţ – dealul Crivăţului – pădurea Măgura, şi întors, pădurea Măgura – dealul Crivăţului – comuna Crivăţ – malul drept al râului Argeş – podul de la Hotarele – Gruiu. 

Vă mai recomandăm şi:

Ce averi au politicienii care conduc Parlamentul. Şefa Senatului, cinci apartamente şi un salariu cu multe zerouri în 2020

 

Masacru la biserica ortodoxă care ar adăposti Chivotul Legământului: Un preot local vorbeşte de aproximativ 800 de morţi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite