Vremea rea continuă în Bărăgan: depuneri de polei şi ger cumplit

Vremea rea continuă în Bărăgan: depuneri de polei şi ger cumplit

Vreme de iarnă FOTO Adevărul

Meteorologii au emis o informare de lapoviţă şi ninsoare, cu depunere de polei în special în sudul ţării, valabilă începând de luni dimineaţă până marţi seară. Vremea se va menţine deosebit de rece toată săptămâna, cu temperaturi maxime care nu vor depăşi 7 grade.

 
 Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), începând de luni dimineaţă, de la ora 06.00, până marţi la ora 21.00, vor fi precipitaţii mai ales sub flormă de lapoviţă şi ninsoare, în extindere dinspre sud-vest. În jumătatea de sud a ţării şi la munte, ninsorile vor fi în general moderate cantitativ, însă se va semnala polei în special în sud, iar vântul va avea intensificări.
 
Vremea se va menţine deosebit de rece toată săptămâna, mai ales în regiunile extracarpatice, precizează meteorologii, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 - 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile de pe timpul nopţii vor fi negative.
 
Duminică, în Bucureşti şi în douăsprezece judeţe din sudul ţării a fost cod portocaliu de polei. Din cauza fenomenului de ploaie îngheţată, a fost închisă circulaţia pe patru drumuri naţionale şi pe Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Feteşti. Traficul pe autostradă a fost deschis duminică seară, de la ora 23.00. Luni dimineaţă, mai multe trenuri care circulau ope ruta Ciulniţa-Bucureşti Obor şi Contanţa au fost anulate din cauza depunerilor de gheaţă pe firele de contact.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: