Vreme rea în toaţă ţara. Sfaturi de la ISU pentru deplasări în siguranţă: Rămâneţi în spaţii închise pe vânt puternic

Vreme rea în toaţă ţara. Sfaturi de la ISU pentru deplasări în siguranţă: Rămâneţi în spaţii închise pe vânt puternic

Vreme rea în toată ţara FOTO Sever Gheorghe

Vremea se schimbă în mai multe judeţe din ţară. Următoarele două zile vor fi marcate de ninsori importante, strat consistent de zăpadă şi viscol la munte, au anunţat reprezentanţii ISU Călăraşi, care îi sfătuiesc pe oameni să nu plece la drum înainte de a informa despre condiţiile meteo.

 
Totodată, condorm Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) începând din această seară şi până miercuri, în Transilvania, Maramureş şi în nordul Moldovei se vor semnala lapoviţă şi ninsoare, iar în Oltenia şi Muntenia, la începutul intervalului vor predomina ploile, pentru ca în cursul zilei de marţi acestea să se transforme în ninsori. Vântul se va intensifica şi va avea, temporar, rafale ce vor putea ajunge la 60-70 km/h. 
 
"Dacă vă aflaţi în aceste zone, aflate sub incidenţa vremii nefavorabile, urmaţi următoarele sfaturi: informaţi-vă despre condiţiile de trafic, parcaţi maşinile la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate, pregătiţi maşina pentru circulaţia în condiţii de iarnă/drum alunecos. În situaţia manifestării vântului puternic, vă recomandăm să rămâneţi în spaţii închise care să asigure protecţia şi evitaţi deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi", atrag atenţia reprezentanţii ISU.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: