Iarnă grea în Bărăgan. Codul galben de viscol ar putea deveni portocaliu!

Iarnă grea în Bărăgan. Codul galben de viscol ar putea deveni portocaliu!

Zapada pune stăpânire pe Bărăgan Foto:Adevărul

Vremea continuă să se înrăutăţească în Bărăgan. După câteva zile liniştite, vine iar viscolul. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori, valabilă de miercuri de la ora 02.00 până joi la ora 20.00 în mai multe judeţe din ţară. Aceasta avertizare s-ar putea transforma în cod portocaliu din cauza unui ciclon ce traverseaza Bulgaria.

UPDATE ORA 16.00. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va decide miercuri dacă se impune emiterea unui cod portocaliu de ninsori, din cauza unui ciclon din Bulgaria care ar putea afecta şi România, a anunţat conducerea ANM într-o reuniune la Palatul Victoria. Judeţele care ar putea fi afectate mai puternic de acest ciclon sunt Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi.
   

Vântul va bate puternic

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în Dobrogea, în sudul şi estul Munteniei şi în sudul Moldovei vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale ce vor depăşi 60 - 70 de kilometri pe oră. În aceste zone va ninge, cu precădere începând de miercuri după-amiază, iar în judeţele Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi va fi viscol, vizibilitatea fiind redusă. În următoarele zile vremea va fi în răcire în toate zonele, devenind geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor în estul şi în centrul ţării, a precizat ANM.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: