VIDEO Ce au văzut oamenii pe cer înainte de tornada înspăimântătoare de la Drajna. Semnele care au prevestit urgia

VIDEO Ce au văzut oamenii pe cer înainte de tornada înspăimântătoare de la Drajna. Semnele care au prevestit urgia

Cerul s-a înnegrit inainte de tornada de la Drajna

Fenomenele meteo extreme care au anunţat tornada de la Drajna au fost filmate de localnici în după-amiaza zilei de marţi, 30 aprilie. Cu puţin timp înainte de formarea vârtejului uriaş, nori negri se deplasau către nordul judeţului Călăraşi.

Un fenomen meteo extrem de periculos a făcut prăpăd marţi după-amiază în judeţul Călăraşi. O tornadă înspăimântătoare a lovit localitatea Drajna, în timpul unei furtuni care a spulberat Bărăganul. Un autocar cu 40 de oameni la bord a fost luat pe sus de vijelie, opt oameni fiind răniţi. Acoperişurile a 16 case au fost smulse de furtună, zeci de copaci au fost puşi la pământ, iar peste 400 de oameni au rămas fără curent electric.

În satul Constantin Brâncoveanu, cel mai afectat de furia naturii dezlănţuite, 15 case au rămas fără acoperişuri. Oamenii s-au mutat la rude ori şi-au făcut acoperişuri provizorii până când îşi vor repara casele. Gabriel Stanciu, primarul comunei Dragalina, a fost alături de oameni încă de marţi seara. Suntem aici şi îi ajutăm. Am pus umărul cu toţii la evacuarea bucăţilor smulse de acoperiş şi încercăm să găsim o soluţie pentru care aceşti oameni să nu sufere.

"Când am văzut acel vârtej mare că se îndreaptă către satul Constantin Brâncoveanu, ne-au trecut fiorii. Numai în filme vedem aşa ceva. Furtuna a afectat un număr de 16 gospodării, 15 aici şi una în Dragalina.

Acoperişul unor case a fost distrus în proporţie de 100%, unele în proporţie de 30%. Evaluăm pagubele, suntem alături de oameni şi îi vom ajuta la reconstrucţie”, a explicat Gabriel Stanciu, primarul localităţii Dragalina.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: