Prof.dr.Adrian Streinu Cercel, despre cum influenţează frigul răspândirea coronavirusului. Ce ne poate salva în acest moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof.dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală FOTO Adevărul
Prof.dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală FOTO Adevărul

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, a venit cu o veste bună spunând că frigul de afară ar putea limita răspândirea infecţiei cu COVID-19. Medicul tras din nou un semnal de alarmă despre măsurile de igineă pe care trebuie să le respectăm cu sfinţenie pentru a ţine coronavirusul departe.

"Stratul de zăpadă ar putea încetini răspândirea noului coronavirus. Acestui virus nu îi place frigul", a spus Adrian Streinu Cercel. Acesta a susţinut, într-o intervenţie la TVR, că vremea rece care s-a instalat în majoritatea regiunilor din România ar putea încetini răspândirea noului coronavirus. ” Se pare că acestui virus nu îi place frigul”, a spus Streinu-Cercel. Întrebat cum influenţează răcirea climei răspândirea noului coronavirus, Adrian Streinu-Cercel a afirmat că ”influenţează în bine din două considerente”.

”Primul este că dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de faţă şi să decontamineze o suprafaţa foarte mare şi să se evite răspândirea virusului în natură. Un al doilea aspect este că acela se pare că acestui virus, deşi ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate,  să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienţi”, a precizat Streinu-Cercel la TVR.

Streinu-Cercel a revenit asupra sfaturilor autorităţilor ca oamenii să îşi limiteze contactul cu alte persoane şi să nu iasă din case decât pentru chestiuni urgente.

”Dacă vom sta în case, vom trece cu bine peste asta. Dacă nu, vom asista şi noi la ceea ce este acum în Italia”, a avertizat Streinu-Cercel, care a continuat spunând că ”problema ţine de igienă”. ”Apa şi săpunul vor dicta dinamica acestei pandemii. Cât stă virusul, cât nu stă virusul pe diferite suprafeţe este mai puţin important. Important e ce facem cu mâna noastră pe care nu o spălăm la timp cu apă şi săpun. Dacă ne spălăm pe mâini cu apă şi săpun, dacă ne spălăm faţa cu apă şi săpun, atunci decontaminăm tot ce atingem şi virusul nu se poate aciua în trupul nostru”, a spus Streinu-Cercel, într-o intervenţie la TVR pe 23 martie.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite